16.12.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Cíl jsme nesplnili, ale co bylo na podzim, nemusí být na jaře, věří v lepší zítřky chrudimský Šípek

Foto: mfkchrudim.cz
Ústí nad Labem – Čtrnáct bodů, čtrnácté místo v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. To ale není cíl, který si celek Chrudimi před začátkem sezóny dal. Do třinácti soutěžních zápasů zasáhl Jakub Šípek, jenž se prosadil proti Českým Budějovicím a Ústí nad Labem, ale ani v jednom případě to k vítězství Východočechům nestačilo.

Jakub Šípek se prosadil na podzim celkem třikrát, v domácím prostředí proti Českým Budějovicím (2:2), v Ústí nad Labem (1:3; oba výsledky z pohledu Chrudimi) a také v duelu s Mladou Boleslaví ve 3. kole MOL Cupu. I díky jeho trefě se Chrudim posunula do další fáze poháru, kde změřila síly se Slavií Praha. „Zahrát si proti Slavii byl zážitek pro všechny do konce života. Každý jsme si utkání užili, na tak výbornou atmosféru jsme ani nebyli zvyklí,“ vzpomínal na svátek fotbalu pro chrudimský fotbal devatenáctiletý útočník, jenž oblékal v nejvyšší soutěži v sezóně 2016/2017 dres Hradce Králové.

„Z Hradce Králové jsem odešel, protože přišel nový trenér a já neměl jistotu, že bych hrál pravidelně. Domluvil jsem se proto s vedením klubu, že půjdu hrát někam, kde budu nastupovat pravidelně nebo častěji. To vyšlo v Chrudimi. Vedení chci poděkovat, že mi zde dalo šanci, že jsem mohl přijít a dostal příležitost. Cíl pro každého hráče včetně mě je vrátit se do naší nejvyšší fotbalové soutěže, já to zažil včetně sestupu. Chce to ale pracovat a postupem času se do ligy můžou dostat i ostatní,“ věří fotbalista, který si i letos zahrál za českou reprezentaci do dvaceti let.

Poslední trefu má Jakub Šípek na svědomí v posledním podzimním střetnutí v Ústí nad Labem, na které nevzpomíná v nejlepším. „Začátek zápasu se nám příliš nepovedl, soupeř byl všude první a spadlo mu tam téměř vše včetně střely Michala Bílka z třiceti metrů, což musel být jeho životní gól. Měli jsme také nějaké náznaky šancí, které se nám nepodařilo dotáhnout do konce. Druhý poločas byl od nás lepší, i když od nás to nebylo již tolik fotbalové. Každý ukázal, že máme na to hrát, že dokážeme bojovat a snaha nepřišla vniveč, jednou jsme se prosadili. Tomáši Froňkovi jsem při pokutovém kopu věřil, že penaltu dá, ale jsem útočník, a proto jsem dobíhal. Kdybych nedobíhal a gólman míč takto nevyrazil, tak jsem gól nedal. Mohlo se to odrazit ke komukoliv jinému,“ brousil v paměti.

„Trenér měl ale k zápasu hodně výčitek, nepředvedli jsme to nejlepší, co umíme. Musíme popřemýšlet, co zlepšit a snad to na jaře bude lepší. Se čtrnáctou příčkou spokojenost není, měli jsme daný cíl, který jsme nesplnili. Chtěli jsme být v tabulce výše, ale co bylo na podzim, nemusí být na jaře. Přes zimu musíme zapracovat a druhá část sezóny bude lepší,“ dodal závěrem chrudimský forvard.