10.01.2019 | Jiří Paýr | Aktuální zprávy

Vlašim vstoupila do přípravy bez velkého množství změn

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – V minulosti bylo zvykem, že se na prvním tréninku v kádru FC Sellier & Bellot objevilo třeba pět a více nových tváří. Letošní zahájení zimní přípravy se však ve středočeském klubu neslo ve znamení mírnějších přesunů.

„Již na konci podzimní části jsem avizoval, že budu spokojen, pokud nám tým zůstane pohromadě,“ připomněl před nástupem na první tréninkovou jednotku trenér Vlašimi Erich Brabec, který však určité změny v kádru musel akceptovat. Nejcitelnější ztrátou Vlašimi je odchod Vojtěcha Hadaščoka do Dukly Praha. „S tím, že odejde Vojta Hadaščok, jsme počítali. Věděli jsme o zájmu klubů již na konci podzimu. Nahradit devět gólů nebude jednoduché, ale doufám, že hráči, kteří zde jsou, popřípadě noví hráči, jej dokáží nahradit,“ řekl k odchodu druhého nejlepšího střelce soutěže Brabec.

Kromě Hadaščoka chyběli ve Vlašimi i Daniel Mareček a Dominik Plechatý. “Oba se připravují s áčkem Sparty. S Tomášem Rosickým jsme domluveni tak, že pokud se neprosadí do áčka, tak se vrátí k nám do Vlašimi,” prozradil šéf vlašimské lavičky. 

Na prvním tréninku se v areálu Na Lukách hlásil nově stoper Martin Toml (Mladá Boleslav) a ofenzivně ladění hráči Petr Výborný (FK Ústí nad Labem) a Ondřej Novotný (Sparta Praha). Z hostování se pak do Vlašimi vrátil brankář Josef Řehák. 

Tímto výčet změn v kádru Vlašimi prozatím končí. „Zatím to není v mém zájmu, abychom přivedli nějaké další hráče. Ti kluci, kteří tu jsou, mají kvalitu. Ovšem pokud by se neměl vrátit Plechatý s Marečkem, budeme muset na situaci reagovat,“ předeslal Erich Brabec. 

Vlašimské hráče čekají během zimní přípravy samozřejmě přátelské zápasy, ale i klání v rámci zimní ligy. Novinkou ve Vlašimi je i soustředění mimo region. Hráči aktuálně osmého celku tabulky se podívají do jihočeské Třeboně.

Program zimní přípravy:

9. ledna: Vlašim – Ústí nad Labem (Zimní liga, Xaverov, 13:00)
12. ledna: Příbram – Vlašim (Zimní liga, Xaverov, 13:00)
16. ledna: Vlašim – Hradec Králové (Zimní liga, Xaverov, 10:30)
26. ledna: Písek – Vlašim (UMT Písek, 11:00)
27. ledna – 2. února: soustředění Třeboň
2. února: Vlašim – Benešov (UMT Luka, 11:00)
9. února: Vlašim – Štěchovice (UMT Luka, 14:00)
16. února: Jihlava – Vlašim (Jihlava, 11:00)
23. února: Vlašim – Velvary (UMT Luka, 14:00)