07.02.2019 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Postupové boje vyměnil za záchranářské. Mashike bude hledat sebevědomí na Žižkově

Foto: Twitter: We are Žižkov
Praha – A je jasno. Poté, co se konžský útočník Elvis Mashike Sukisa nečekaně omluvil ze svého hostování v Českých Budějovicích, které si jej předloni vyhlédly ve třetiligovém Vltavínu, našel nové dočasné angažmá. Působit bude poměrně nečekaně v žižkovské Viktorii, tedy v kádru po podzimu posledního celku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Čtyřiadvacetiletý Mashike Sukisa nedostával po svém přestupu z Dynama do prvoligového Liberce pod Ještědem tolik prostoru, kolik by potřeboval, a tak jej severočeský klub uvolnil pro jaro na hostování. Zprvu se zdálo, že by ofenzivně laděný fotbalista mohl výrazně posílit právě České Budějovice, které budou z pozice lídra FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY útočit na postup mezi tuzemskou elitu.

Tak se ale nakonec nestane. Mashike nečekaně opustil Dynamo během sobotního přípravného klání s Příbramí, sbalil si své věci a trenéru Horejšovi zaslal omluvný vzkaz na videu.

Nad celou aférou si nakonec mnou ruce na Žižkově, který v průběhu středy příchod konžského útočníka oznámil na svém webu. Mashike tak vyměnil poměrně kuriózním způsobem postupové boje za ty záchranářské, když bude o hledání ztraceného sebevědomí usilovat v pruhovaném dresu zatím nejhoršího celku letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V úvodních šestnácti kolech totiž Viktoria posbírala pouhých deset bodů a zaznamenala jen dvě vítězství.