15.02.2019 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Postupový specialista? Kéž by to tak bylo, přeje si nová jihlavská posila Petr

Foto: fcvysocina.cz
Praha – Po podzimu druhý celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hlásí ofenzivní posilu. Snahu jihlavské Vysočiny o bleskový návrat mezi českou elitu podpoří osmadvacetiletý olomoucký odchovanec Jakub Petr, který má na svém kontě více jak dvě stovky startů v nejvyšší soutěži.

„Nejlépe se cítím ve středu zálohy, ale mohu hrát všude,“ říká v prvním rozhovoru pro klubovou televizi. V mládeži přitom hrával nejčastěji na hrotu. „V lize už tolik ne, ale když je potřeba, dokážu tam zahrát,“ dodává osmadvacetiletý fotbalista.

Velký podíl měl na jeho příchodu do Jihlavy trenér Radim Kučera, s nímž se dobře zná. „Je to velký plus a jeden z hlavních důvodů, proč jsem tady,“ přiznává.

V nejvyšší soutěži odkopal 211 utkání, přes čtyřicítku duelů ale odehrál i v dresu Sigmy ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a pokaždé z toho byl postup do nejvyšší soutěže. Cítí se Petr jako postupový specialista?

„Kéž by to tak bylo. Určitě si tady všichni přejí, aby zase Vysočina hrála ligu. Doufejme, že tomu tak bude,“ usmívá se s tím, že i to je jeden z hlavních důvodů, proč jihlavský dres oblékne – rád by si postupem času opět zahrál mezi českou elitou.