19.02.2019 | Radek Štohl | Aktuální zprávy

Je to největší hloupost a špína, brání se Tunka. Majitel Znojma již učinil patřičné kroky

Foto: 1scznojmo.cz
Znojmo – Tiskovou konferenci si na pondělní dopoledne svolal 1. SC Znojmo FK. Jihomoravský klub se od začátku minulého týdne hájí z nařčení ohledně manipulování zápasů během zimní přípravy, k čemuž měl dle médií nápomoci ještě nedávný chorvatský sponzor. S ním se ovšem Znojmo domluvilo na ukončení spolupráce, čímž také chtělo dát razantně najevo, že zprávy z posledních dní se nezakládají na pravdě

„Své investice bude chtít vrátit jako zmařené, stejně jako bude chtít zaplatit jedno z chorvatských soustředění. Půjčené peníze na doplacení mezd mu vrátím. Peníze se pokusím sehnat jinde. V létě ode mě hodlal odkoupit akcie v hodnotě jednoho milionu korun, poté nám ještě měl nabídnout sponzorství v hodnotě dvou milionu korun,“ vzal si na tiskové konferenci úvodní slovo Jiří Tunka.

Majitel znojemského fotbalu tak bude muset shánět prostředky někde jinde. Například u města Znojma, které již před samotnou kauzou hodlalo klubu ubralo část peněz. „Dalo nám méně, má na to právo, jedná se o rozhodnutí zastupitelů. Byl jsem vyzván, ať udělám akcionářský pořádek. Akcionáře jsem vyplatil. Dejme volno právníkům a soudům, ať vše vyjasní,“ pokračoval Tunka na nebývale zaplněné tiskové konferenci, na které se kromě médií objevili také fanoušci

„Mám strach, že přijdou nevěřící lidé a budou chtít vše odložit do vyřešení policie. Je to rána pro celý klub. Neudělení bychom museli řešit půjčkou, nebo nevím jak. Bez strategického partnera se to dělat nedá. Prosím média, zkuste od toho klub odstranit,“ naléhal vlastník klubu, který se pozastavil také nad chorvatským sponzorem.

 „Chtěl klubu pomoci. Nebyli to žádní tajemní lidé. Je to největší hloupost a špína. Pokud to někdo bude takhle dělat, budeme se bránit. Již to má hospodářská kriminálka a hodlá to řešit. Spolupráce fungovala již ve chvíli, kdy pan Leoš Kalvoda postoupil s týmem do první ligy. S panem Goranem jsme se sešli již v létě, vedení s ním bylo spokojené,“ zakončil Jiří Tunka.