03.03.2019 | Jiří Paýr | Zápas

O výhře Českých Budějovic ve Vlašimi rozhodla trefa nejlepšího střelce Ledeckého

Foto: dynamocb.cz
Vlašim – Vedoucí tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY potvrdil své nejvyšší ambice v jarní části a do druhé poloviny soutěže vkročil vítězně. České Budějovice udeřily ve Vlašimi hned zkraje zápasu, kdy se prosadil nejlepší střelec soutěže David Ledecký, který zaznamenal svůj jedenáctý gól v sezóně. Jelikož už žádný gól nepadl, Dynamo vyhrálo těsně 1:0 a vkročilo do jarní části pravou nohou.
bez branek
16' Ledecký
23' Novotný
37' Šabanov
52' Janda
90' Kučera
60' Mareček
73' Čavoš
78' Ledecký
Sestavy
Bačkovský – Pavlík (76. Kučera), Červak, Šabanov, Kadlec – Janda, Fortelný (24. Badocha), Blecha, Plachý (69. Fotr) – Dao, Novotný.
Na lavičce: Řehák, Habal, Selemani, Výborný
Trenér: Erich Brabec
Staněk – Havel, Novák, Kladrubský, Helešic (85. Wermke) – Čavoš, Mareček, Javorek (87. Táborský), Martan (90. Brandner) – Provod, Ledecký.
Na lavičce: Křížek, Fišl, Řezáč, Grajciar
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Matějček – Kříž, Vaňkát • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 806

Komentář

První jarní utkání začalo ve Vlašimi celkem svižně. Už ve druhé minutě zápasu mohl jít vedoucí celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY do vedení. Domácí obránce Červak nerozehrál ideálně míč a nabídnutou šanci mohl využít Provod, ale jeho střelu zablokoval Šabanov. Netrvalo dlouho a domácí Dao mohl pohodlně skórovat do prázdné branky. Radost domácím sebral obránce Dynama, který dokázal míč odvrátit do bezpečí.

Vlašim se vedoucího celku nezalekla a snažila se hrát aktivně, ale ani Dynamo se nebálo útočit a po méně nápadné akci z pravé strany hřiště udeřilo. Centr na přední tyč dokázal dotlačit do sítě nejlepší střelec soutěže David Ledecký. Domácí se i přes nepřízeň skóre snažili o odpověď, ale jejich kombinace na obranu Českých Budějovice nestačily. Největší šanci měli domácí po přímém kopu, kdy si míč do vlastní brány málem srazil hostující hráč.

V úvodu druhého poločasu mohlo Dynamo své vedení navýšit, ale Martan se svou střelou neuspěl. Vlašim se snažila rovněž přispět svým snažením ke změně skóre, ale zadařit se mohlo opět jihočeskému celku. Přečíslení tři na jednoho však neskončilo ideálním zakončením. Vlašimská snaha směrem dopředu byla vidět, ale k ohrožení Staňkovy branky se tým Ericha Brabce nedostal.

Útočné snahy Dynama naháněly více hrůzy. V 67. minutě zabojoval o míč Kladrubský a po jeho centru trefil Ledecký břevno. Zápas byl tedy stále otevřený a domácí se snažili vybojovat alespoň remízu. Šanci měl deset minut před koncem Fotr, ale z úhlu branku minul. V samotném závěru zápasu si zkušenější soupeř své vedení pohlídal a do jara vstoupil vítězně.

Ohlasy trenérů

Erich Brabec (FC Sellier & Bellot Vlašim): "Prohráli jsme těsně 0:1, takže se mi utkání rozhodně nehodnotí lehce. Byl to takový remízový zápas, kde se nakonec ukázalo, že České Budějovice mají zkušenější tým a chtějí do ligy. Kvůli okolnostem jsme museli zvolit právě tuto stoperskou dvojici. Jednalo se o jejich první ligové utkání a určitě tam byla vidět nervozita, která se projevila i ve hře." (dynamocb.cz)

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): "Bylo to těžké utkání na těžkém terénu. Vlašim je vždy nepříjemný soupeř a jsem tak rád, že jsme to zvládli za tři body. My jsme dali v prvním poločase rychle gól, a pak jsme měli celou řadu dalších možností, které jsme ale bohužel neproměnili. Já si ale té výhry 1:0 moc vážím, protože právě kvůli těžkému terénu to nebylo vůbec jednoduché." (dynamocb.cz)