04.03.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava se trápila se Znojmem, nakonec bere všechny tři body

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Žádnou jednoduchou práci neměla druhá Vysočina s třináctým celkem tabulky ze Znojma. Do vedení se sice dostala velmi brzo, ale hosté zareagovali ještě do konce prvního poločasu. Nakonec Jihlava využila až početní výhodu a o vítězství 2:1 rozhodl z penalty v závěru Lukáš Vaculík.
6' Petr
87' Vaculík (pen)
34' Cihlář
21' Chlumecký
26' Šulc
36' Zoubele
25' Helísek
61' Cuković
62' Kučera
78' Cuković
85' Teplý
86' Cihlář
Sestavy
Vejmola – Breda, Chlumecký, Tijani, Preisler – Šlein (64. Vaculík), Šulc – Petr (77. Šefčík), Zoubele, Novotný (64. Klobása) – Klíma.
Na lavičce: Veselý, Javůrek, Vedral, Šumský
Trenér: Radim Kučera
Buček – Helísek, Cukovič, Avdič, Cihlář – Kučera, Dramé (57. Teplý) – Machalík, Beganovič (78. Maksič), Mudra (65. Šmehyl) – Kunca.
Na lavičce: Koukal, Chereda, Hlůže, Harmon
Trenér: František Šturma
Rozhodčí: Rejžek – Kotík, Vodrážka • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 949

Komentář

Domácí udeřili hned z první vážnější šance. Novotný si na levé straně zasekl míč, vrátil ho Preislerovi, jehož centr do šestnáctky znojemští fotbalisté neodvrátili a odražený míč napálil zblízka do sítě Jakub Petr.

Další branku mohla přidat Vysočina už v 16. minutě. Po rohovém kopu Znojma zaútočil po levé straně Lukáš Zoubele, zkusil střelecké štěstí pokusem k zadní tyči, ale o kousek minul. Neujala se ani tečovaná střela Pavla Šulce po Klímově pasu při dalším brejku, Buček míč vytěsnil na roh.

Následně Znojmo zničehonic dokázalo srovnat. Chlumecký v souboji s Machalíkem nedokázal odpravit balon do bezpečí, Tomáš Cihlář na nic nečekal a z dálky ostře vypálil, bránící Breda míč smolně tečoval a Vejmola už nemohl reagovat. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Domácí chtěli mít ze zápasu tři body, ale přes obranu Moravanů se dostávali stěží. Pomohla jim k tomu standardní situace, konkrétně rohový kop, Tijani ale hlavou zamířil pouze do břevna. Znojmo nakonec Jihlavě utkání samo usnadnilo. Igor Cukovič se snažil zdržovat hru a nakonec se mu to vymstilo, sudí Rejžek neváhal a tasil žlutou kartu. A jelikož byla druhá, hosté dohrávali o deseti.

Vysočina nakonec rozhodla v 87. minutě z pokutového kopu, jelikož Kunca v šestnáctce podrazil Klobásu. K penaltovému puntíku se postavil Lukáš Vaculík a míč poslal k levé tyčce, zatímco gólman Buček skákal na druhou stranu. Znojmo už srovnat nedokázalo, naopak ještě mohlo inkasovat, střelu Samuela Ševčíka zastavila až levá tyč. Jihlavu to ovšem mrzet nemuselo, jelikož bere tři body za vítězství 2:1.

Ohlasy trenérů

Radim Kučera (FC Vysočina Jihlava): "Do zápasu jsme vystoupili dost dobře na to, abychom byli v psychické pohodě. Znojmo sice mělo šanci Machalíkem, ale pak jsme měli tři šance, ze kterých se dalo vstřelit gól. Od těchto okamžiků jsme velmi znervózněli. Nevím proč, vedli jsme 1:0, hráli jsme v domácím prostředí. Nedokázali jsme vyřešit jednoduché situace, ztráceli jsme snadné míče, všude jsme byli pozdě. Ve druhém poločase se dá říci, že jsme hráli lépe, ale jen po šestnáctku. Bylo to hodně vydřené vítězství." (1scznojmo.cz)

František Šturma (1.SC Znojmo FK): "Do Jihlavy jsme přijeli s otevřeným fotbalem, nechtěli jsme přijet jenom bránit. Divákům se zápas musel líbit. Byl jsem spokojený s prvním poločasem, nikoliv však se vstupem do toho druhého, protože jsme soupeře nechali hrát a nebyli tak aktivní jako v první půli. Moc jsme tam nedrželi balón, patnáct dvacet minut bylo z naší strany špatných. Podle mého to byl remízový zápas, zasloužili bychom si odsud odvézt bod." (1scznojmo.cz)