08.03.2019 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo zaznamenalo nejvyšší domácí výhru sezóny, Chrudimi nadělilo šest branek

Foto: 1scznojmo.cz
Znojmo – Úvodní půle utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Znojmem a Chrudimí byla velmi vyrovnaná. Domácí se sice dostali do vedení, avšak hosté vyrovnali a nebyli daleko od druhé branky. Té se už ale nedočkali, naopak jihomoravský celek strhl vedení zpět na svoji stranu a ve druhém poločase dalšími čtyřmi zásahy rozhodl o svém vítězství. Hattrickem se blýskl Dominik Kunca.
8' Mastík (vl)
37' Machalík
55' Kunca
64' Kunca
75' Kunca (pen)
85' Avdič
21' Froněk
25' Dramé
63' Kunca
64' Beganovič
85' Lacko
12' Vašulín
58' Kesner
70' Drahoš
Sestavy
Buček – Avdić, Dramé, Maksić, Cihlář – Šmehyl, Kučera (49. Harmon), Machalík, Mudra – Beganović (68. Čereda), Kunca (88. Hlůže).
Na lavičce: Koukal, Lacko
Trenér: František Šturma
Mrázek – Drahoš, Řezníček (68. Hlavsa), Mastík (68. Dostálek), Vencl – Kesner, Sixta, Langr – Froněk, Vašulín (81. Kopecký), Rybička.
Na lavičce: Zíma, Rendla, Čáp, Ujec
Trenér: Pavel Matějka
Rozhodčí: Váňa – Vitner, Poživil • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 450

Komentář

První střelecký pokus obstarali hosté, Sixtovu střelu Buček nepříliš jistě vyrazil mimo bránu. Znojmo svoji první příležitost využilo, i když mu soupeř trochu pomohl, v 8. minutě si nešťastně srazil míč do vlastní brány Lukáš Mastík. Hosté však dlouho neprohrávali, v 21. minutě rozehrál Tomáš Froněk přímý kop a trefil se přesně k bližší tyči. 

A pro Chrudim mohlo být ještě lépe, když po půl hodině hry trefil ve velké šanci jeden z hráčů břevno znojemské svatyně. Minutu na to mohl vrátit domácím vedení Kučera, avšak těsně minul pravou tyč. 

V 37. minutě se už Znojmo radovalo, David Machalík propálil Mrázka ranou po zemi z ostrého úhlu. Východočeši mohli podruhé srovnat ve 44. minutě, avšak Vašulín sám před brankářem nechal vyniknout jen vyběhnutého Bučka.

Deset minut po začátku druhé půle tak přišel trest, když Dominik Kunca ze samostatného úniku poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Krátce po hodině hry se skóre měnilo znovu, Harmon sice sám na brankáře nevyzrál, avšak k míči se dostal opět Dominik Kunca a hezky jej zakroutil směrem do brány. 

A Harmon měl prsty i v dalším zásahu Znojma, neboť po faulu na něj byla nařízena penalta, kterou "panenkovsky" proměnil Dominik Kunca, jenž tak zkompletoval hattrick. Domácí tým však neměl dost, v dalších šancích se zjevili opět Harmon, Maksić a Dramé, ale buď výborně zasáhl Mrázek, nebo mu pomohla branková konstrukce. 

Šestého zářezu se Jihomoravané přeci jen dočkali, pět minut před koncem Muamer Avdić poslal po rohovém kopu balón hlavou na pravou stranu a završil povedený zápas svého mančaftu.

Ohlasy trenérů

František Šturma (1.SC Znojmo FK): „Nelíbil se mi první poločas, nebyl jsem s ním spokojený. Druhý poločas byl už podle našich představ, jak bychom chtěli hrát. Dali jsme rychlé branky a dá se říci, že jsme soupeře již k ničemu nepustili. Od stavu 3:1 jsme na hřišti dominovali a užívali si zápas." (1scznojmo.cz)

Pavel Matějka (MFK Chrudim): K utkání se odmítl vyjádřit.