09.03.2019 | David Klier | Zápas

Pardubice rozstřílely Třinec 4:0

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – V sobotu dopoledne se na východu Čech utkaly týmy Pardubic a Třince. Domácí měli utkání pod kontrolou a jasným vítězstvím 4:0 se tak prozatím posunuli na čtvrté místo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
38' Solil
45' Tischler
51' Jeřábek
67' Tischler
bez branek
39' Petráň
40' Fousek
20' Vaněk
40' Bedecs
Sestavy
Letáček – Prosek, Šejvl, Piroch, T. Čelůstka – Jeřábek – Mužík (82. Kovář), Solil, Tischler, A. Fousek (78. Sokol) – Petráň (69. P. Černý).
Na lavičce: Šmíd, Kopřiva, Toml, Zukal
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Adamuška – Lupták, Šuľa, Bedecs, Janoščín – Omasta, R. Vaněk I. (57. Klec), Weber, Janošík (70. Schwendt) – Hapal (62. Buchvaldek), Dedič.
Na lavičce: Bárta, Cienciala, Gáč, Demjan
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Vojkovský – Šimáček, Vaňkát • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 538

Komentář

Už začátek utkání ukázal, jakým směrem se bude duel ubírat. Pardubice byly aktivnější a hrozily většinou po křídlech. Hosté se snažili o protiútoky, Jiří Letáček však nemusel řešit ani jednu střelu na branku.

První větší šanci v utkání měl ve 33. minutě domácí útočník Michal Petráň. Ten se se štěstím dostal k míči, tváří v tvář proti Adamuškovi v brance Třince však svou levou nohou selhal.

Pardubičtí pokračovali ve své aktivitě, která přinesla své ovoce ve 38. minutě. Adam Fousek z levé straně odcentroval do pokutového území. Míč našel hlavu Tomáše Solila, který skvělou rybičkou zakončil k tyči. Pro 19letého záložníka to byl první gól ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

Domácí ještě do přestávky udeřili podruhé. Prvotní střela Adama Fouska byla vyražena Adamuškou. K míči se poté dostal Bedecs. Ten z malého vápna chtěl odkopnout míč, ale trefil jen Emila Tischlera, od kterého se odrazil míč do sítě.

I do druhé části hry vstoupily Pardubice ve velkém stylu. Po faulu na polovině hřiště rozehrával přímý kop Tomáš Čelůstka. Ten dlouhým balónem našel hlavu domácího kapitána Jana Jeřábka, jehož teč hlavou skončila v síti.

V následujících minutách po gólu se hra trochu uklidnila a hrálo se především ve středu hrací plochy. Hosté se snažili se zápasem něco udělat, to se jim ale nepodařilo. Naopak inkasovali čtvrtý gól. Po centru z pravé strany Adam Fousek sklepl míč na nohu Emila Tischlera, který po zpracování zakončil přesně k levé tyči branky Třince a zakončil tak na konečných 4:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Krejčí (FK Pardubice): „Naši hoši mi udělali radost. Z naší strany to byl bezchybný výkon hlavně po defenzivní stránce. Z hráčů vyzařoval elán a chuť zvítězit. Souhlasím s třineckým trenérem, že zlomovým okamžikem byl gól do šatny na 2:0, kde to Tischler nevzdal a šel gólu naproti. Ve druhém poločase bylo důležité zůstat u aktivní hry. To se nám podařilo a odměnou byly dva góly do branky u našich fanoušků. Dnes nikomu nemůžu nic vyčíst. Zápas jsme odehráli s chutí a kluci ukázali, že fotbal mají rádi. Nebylo to jednoduché utkání, Třinec má svou kvalitu, ale dnes jsme soupeře nepustili do žádné šance a zaslouženě zvítězili.“ (fotbaltrinec.cz)

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): „Výsledek napovídá o jednoznačném vítězství Pardubic. Podle mého názoru jsme hráli dobře tak do prvního gólu. Pak už to nebylo ono a utkání zlomil zbytečný gól minutu před koncem poločasu. Ukázala se chytrost pardubických útočníků, kteří nenechali nic náhodě a dorazili míč do brány. Po celý zápas jsme dělali hodně chyb a Pardubice nás trestaly. Bylo to vidět i ve druhém poločase. Hodně doplácíme za naši nedůslednost. Takto nemůžeme přistupovat k zápasu. Pokud bychom v tom nadále pokračovali, tak prohrajeme s každým.“ (fotbaltrinec.cz)