10.03.2019 | Josef Janda | Zápas

Táborsko doma remizovalo s Jihlavou 1:1, gól Klímy hostům na výhru nestačil

Foto: fcvysocina.cz
Tábor - Souboj 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Táborskem a Jihlavou vítěze po výsledku 1:1 nepoznal. Hosté se prezentovali aktivnější hrou v prvním poločase, po změně stran se zlepšilo Táborsko. Jihlava se ujala vedení po Klímově trefě, o vyrovnání se postaral v závěru první půle domácí Hasil. Vítězství mohly ukořistit oba týmy. Jihlavští pálili do břevna, v táborských barvách z několika kroků nepochopitelně překopl branku Klusák. Táborsko tak získalo proti favoritovi první jarní bod, spokojení s bodem odjížděli z Tábora i hosté.
40' Hasil
24' Klíma
17' Toutou Mpondo
60' Březina
65' Zárybnický
82' Frýdek
84' Ngimbi
87' Valenta
bez karet
Sestavy
Šiman – Klusák, Březina, Zárybnický (70. Ngimbi), Hasil – M. Kučera (61. Ch. Frýdek), Valenta, Ad. Čermák, De Almeida, P. Pilík – Toutou Mpondo (66. Musiol).
Na lavičce: Zadražil, Gebert, Kopřiva, Pfeifer
Trenér: Petr Mikolanda
Vejmola – P. Breda, Chlumecký, Tijani, Preisler – Vaculík, Machuča – Petr (66. Šefčík), Šulc, Javůrek (78. Klobása) – Jiří Klíma (88. Jawo).
Na lavičce: Veselý, Vedral, Šlein, Šumský
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Adámková – Paták, Pečenka • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 527

Komentář

Jihlavští se snažili v úvodních minutách prosadit hrou středem hřiště. Nakonec však přišla první šance po akci z levého křídla. Jiří Klíma utekl po křídle Davidu Březinovi a v 19. minutě vyslal nebezpečnou střelu, která jen o kousek minula domácí branku.

Aktivnější hosté se dočkali ve 24. minutě. Ukázkově si nahráli na hranici vápna a pěkný pas dostal před Šimana jihlavský útočník Jiří Klíma, na jehož důraznou střelou byl Šiman krátký.

Nedlouho po první brance se Jihlavští už už radovali z druhého gólu. Jakub Petr se zjevil za domácí obranou a poslal míč přesně k tyči. Jihlavská radost z druhé branky ovšem netrvala dlouho, praporek asistenta vystřelil kvůli ofsajdu nahoru. S rychlými přihrávkami za domácí obranu měl problémy zejména David Březina, na čemž v dalším průběhu nejen on výrazně zapracoval.

Do první slibné šance Táborska se dostal v 36. minutě Adrián Čermák. Z nadějné pozice ale neudeřilo, hlavička si brankový směr nenašla. Táborsko vytěžilo v prvním poločase z minima maximum. Pět minut před odchodem do kabin zakončil pohlednou akci Karel Hasil a srovnal na 1:1.

Druhý poločas začal hned několika zajímavými momenty. Táborsko toužilo po vedení a na pravém křídle významně zlobil Pilík. Ze zvýšené aktivity domácích těžil střelou kapitán Kučera, defenzivní hráz však fungovala také na straně hostů. Když jihlavská obrana nezvládala, pomohla Vysočině domácí nemohoucnost. Táborsko totiž skvěle zakombinovalo v jihlavském vápně a Toutou přenechal nepokrytému Davidu Klusákovi. Jeho splašený pokus z několika metrů skončil ale trestuhodně nad brankou.

Hra se přitvrdila a rozhodčí Adámková poprvé sáhla po hodině hry pro žlutou kartu, kterých tasila nakonec šest. Ostřejší hra svědčila Táborsku, které se oproti první půli očividně zlepšilo. Domácí poslali do útoku Musiola, kterého Jihlavští pozorně bránili.

V závěru utkání zahrozila několikrát i Jihlava, nebylo jí však přáno. V nastavení mohl pro domácí barvy rozhodnout Březina, po Klusákově rohu mu ale Vejmola prudkou hlavičku lapil. Táborsko se tak rozešlo s Jihlavou smírně 1:1.

Ohlasy trenérů

Petr Mikolanda (FC MAS Táborsko): "Jihlava šla v prvním poločase dvakrát sama na branku a dala gól. Do přestávky byla jednoznačně lepší. My jsme dali šťastný a náhodný gól. Ve druhém poločase sice nastřelili hosté břevno, hra se ale otočila. Trestuhodně jsme zahodili Klusákovu šanci, přesto chci hráče pochválit za pracovitost."

Radim Kučera (FC Vysočina Jihlava): "První poločas jsme rozehráli skvěle a vedli jsme 1:0. Další akce jsme nedotáhli, což nás mrzí. Skórovat jsme mohli i po změně stran, nastřelili jsme břevno. Podobně na tom byli se šancemi domácí, kteří překopli z velkého vápna branku. Kdybychom nedostali v prvním poločase gól ze střední vzdálenosti, tak věřím, že jsme si tři body odvezli."