12.03.2019 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Je to důvod, proč fotbal děláme, říká vlašimský Výborný o pochvale fanoušků

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Petr Výborný, jakožto hráč Litoměřicka, zamířil z týmu Ústí nad Labem na hostování s možností opce do Vlašimi. Oba celky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si v páteční předehrávce 18. kola body po bezbrankové remíze rozdělily, jednu z brankových příležitostí na rozhodnutí střetnutí měl i právě exústecký záložník.

Jaké to bylo hrát na podzim za Ústí nad Labem a v pátek nastoupit proti svému bývalému celku?
Je to zvláštní pocit hrát proti svým. Byl jsem natěšený, chtěl jsem dát branku, bohužel při přehazování mi to nevyšlo. Nyní musím hledět dopředu, hrát dobře za Vlašim a potvrzovat to na hřišti.

Bylo znát, že na utkání jste hodně nahecovaný…
Měl jsem v sobě určité myšlenky, že bych se chtěl před domácím publikem ukázat. Motivace tam byla, na zápas dorazilo spoustu mých známých. Navíc jsem hrál proti kamarádům, se kterými jsem byl tři roky každý den.

Jak jste při střídání v 85. minutě vnímal pochvalné pokřiky ústeckých fanoušků?
Bylo příjemné toto poslouchat. Je to důvod, proč fotbal děláme, abychom byli ocenění fanoušky.

Jak budete vzpomínat na působení v týmu Army?
S kluky jsem stále v kontaktu, vzpomínám jen v dobrém. V Ústí nad Labem mi dali první příležitost do dospělého fotbalu, když jsem přišel z juniorského týmu Teplic. Vstřelil jsem i nějaké góly, pro mě to byl kladný posun.

Proběhlo před zápasem nějaké hecování?
Volal jsem si s Radkem Dvořákem, povídali jsme si o tom a hecli jsme se. Budeme udržovat kontakty a budeme kamarádi i nadále. Co se sázek týče, žádné neproběhly, jen u nás v šatně jsem něco vypsal v případě vítězství.

Co si od angažmá ve Vlašimi slibujete?
Chtěl bych klukům pomoct na hřišti tím, že budu hrát a sobě pomoct do dalších angažmá. Potřebuji vstřelit nějaké branky, trochu se chytit. Myslím si, i když se nerad chválím, že v pátek to bylo odbojované. Nějaké nedostatky se vždy najdou, rád bych je odstranil a opět se někam posunul.

Očekáváte i více prostoru na hřišti během zápasů?
Máme mladý tým se zdravou a dobrou partou. Pokud budu na hřišti plnit to, co mám, doufám, že prostor dostanu. Je to jen o mně.

Trenér Erich Brabec se zmínil o tom, že na vás v pátek kvůli nahecování sázel…
Řešili jsme hru proti svým. Hrál jsem kraj zálohy, většinou hraji ale podhrot. Na kraji zálohy jsem nastoupil již v přípravě s Milanem Kadlecem, docela nám to šlapalo, dával jsem i branku. Byl to zřejmě dobrý krok.

Co chybělo ke vstřelené brance na severu Čech?
Nejblíže jsem byl ve 42. minutě, kdy Marián Tvrdoň vyrazil balón. Já si chtěl míč zpracovat a snažil se co nejrychleji se prosadit lobem, dokud byl venku. Bohužel chyběla přesnost, střela skončila vedle brány o kousek.

bez branek
bez branek
69' Bílek
78' Prošek
86' Selemani
88' Červak
Sestavy
Tvrdoň – Prošek, Brak, Pimpara, Janso – Krátký (66. Šup), D. Richter, J. Peterka, Miskovič (46. M. Bílek), D. Procházka (75. R. Dvořák) – Matějka.
Na lavičce: Lindr, Nágl, Šimeček, Valenta
Trenér: Aleš Křeček
Bačkovský – Pavlík (77. Plachý), Šabanov, Červak, Mil. Kadlec – Janda (56. Kučera), Fortelný, Blecha, P. Výborný (85. Novotný) – Selemani, Dao.
Na lavičce: Řehák, Badocha, Skopec, Fotr
Trenér: Vasil Boev a Erich Brabec
Rozhodčí: Cieslar – Antoníček, Pfeifer • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 765