12.03.2019 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Jsme vyrovnaná brankářská dvojice, míní ústecký Tvrdoň, jenž začal jaro jako jednička

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Marián Tvrdoň dostal v úvodu jara důvěru Aleše Křečka a ze dvou utkání proti Třinci a Vlašimi kapituloval pouze jednou. Z domácího zápasu proti Středočechům si do svých osobních statistik připsal dokonce první nulu v sezóně. Čtyřiadvacetiletý hájce ústecké svatyně si nepřipouští, že by byl brankářskou jedničkou, podle jeho slov jsou s Jiřím Lindrem vyrovnaná dvojice.

„Z mého pohledu jsme první poločas nehráli to, co jsme chtěli. Trenér nám o přestávce řekl, že se musíme zlepšit a zvednout vlastní výkon. Soupeř byl na nás dobře připravený a bojoval. Druhou půli jsme zlepšili, snažili se více tlačit do šancí, bohužel žádný gól nepadl. V závěrečných minutách jsme si vytvořili ještě závar, kdy protihráč vykopával míč z brankové čáry, ale nebylo nám souzeno. Možná na nás byl vidět tlak, že jsme dlouho nehráli doma před vlastními fanoušky. Podstatná je alespoň nula v defenzivě,“ hodnotil páteční střetnutí Marián Tvrdoň, jenž dostal na jaře přednost mezi tyčemi před zkušeným Jiřím Lindrem.

„V přípravě jsem hodně trénoval, bylo rozhodující, že Jiří Lindr se zranil a byl i nemocný. To mi v uvozovkách nahrálo do karet a nastupoval jsem tak v přípravě více. Doufám, že jsem trenéra svými výkony potěšil,“ nechal se slyšet čtyřiadvacetiletý gólman, pro kterého se ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE jednalo o první čisté konto v letošním ročníku.

„Musíme si vyřídit ještě v kabině, co mě bude stát. Čisté konto potěší každého včetně mě. Doufám, že nul bude více. O tom, že začnu na jaře, jsem se dozvěděl před prvním zápasem. Trenér Křeček si nás zavolal a sdělil své stanovisko. Neřekl vyloženě, že bych byl jednička, může se stát, že další utkání bude chytat Jiří, abychom se prostřídali. Podle mě jsme vyrovnaná dvojice,“ pokračoval rodák ze slovenské Nitry.

Před reprezentační přestávkou čeká Armu těžký televizní duel, ve kterém v neděli dopoledne zavítá na trávník Viktorie Žižkov. „Žižkov posílilo hodně nových hráčů a potřebují se porvat o záchranu. Bude to bojovný zápas, bude těžké v Praze zvítězit. Určitě to zvládneme, pokud budeme dodržovat pokyny trenéra a na utkání se dobře připravíme,“ předesílá Tvrdoň.

bez branek
bez branek
69' Bílek
78' Prošek
86' Selemani
88' Červak
Sestavy
Tvrdoň – Prošek, Brak, Pimpara, Janso – Krátký (66. Šup), D. Richter, J. Peterka, Miskovič (46. M. Bílek), D. Procházka (75. R. Dvořák) – Matějka.
Na lavičce: Lindr, Nágl, Šimeček, Valenta
Trenér: Aleš Křeček
Bačkovský – Pavlík (77. Plachý), Šabanov, Červak, Mil. Kadlec – Janda (56. Kučera), Fortelný, Blecha, P. Výborný (85. Novotný) – Selemani, Dao.
Na lavičce: Řehák, Badocha, Skopec, Fotr
Trenér: Vasil Boev a Erich Brabec
Rozhodčí: Cieslar – Antoníček, Pfeifer • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 765