15.03.2019 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 19. kola: Žižkov chce odčinit debakl z Brna, v televizi bude i derby

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Praha – Víkendové kolo s akcí Víkend otců. To bude v pořadí devatenáctá série utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Dva ze zápasů se objeví také na televizních obrazovkách. Půjde o východočeské derby mezi Chrudimí a Pardubicemi a o souboj Viktorie Žižkov s Ústím nad Labem. Divácky nejatraktivnější bude však patrně nedělní střetnutí Českých Budějovic s brněnskou Zbrojovkou. Partie dvou bývalých účastníků nejvyšší soutěže a současně měření sil lídra tabulky s držitelem šesté příčky.

Dva ze tří sobotních zápasů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY začnou v 10.15. Třinec na své půdě hostí Znojmo, před kamerami sázkové kanceláře Fortuna na sebe narazí dva východočeské celky – Chrudim a Pardubice. „Očekávám těžké utkání. Chrudim bude doma bojovat o body potřebné k záchraně,“ tuší pardubický kouč Jaroslav Novotný. „Zápas rozhodne bojovnost a větší vůle. U Chrudimi jdou tyto věci někdy až za hranu, čehož jsme si vědomi. Pokud tohle ustojíme, máme šanci na dobrý výsledek,“ dodává v ohlasu pro klubovou televizi.

Sobotní program uzavře duel Jihlavy se Sokolovem, který má výkop v 15 hodin. Na pražský Žižkov přijedou v neděli dopoledne kamery jak sázkové kanceláře Fortuna, tak České televize. Viktoria vyzve od 10.15 Ústí nad Labem. Pražský klub se před několika dny omluvil svým příznivcům za výkon z minulého utkání proti Zbrojovce Brno, viktoriáni prohráli vysoko 0:6. Všichni fanoušci, kteří vyjeli Žižkovské podpořit na jih Moravy, budou mít navíc vstup na nedělní zápas zdarma.

Jak říká trenér Miloš Sazima, celek z metropole musí debakl z Brna odčinit i na trávníku. „Nic jiného než výhra nás nezajímá. Do zápasu jdeme s tím, že ho musíme zvládnout a fanoušky doma zase potěšit,“ sdělil fkvz.cz. „Na Viktorku jedeme s velkou pokorou. Má kvalitu a na tom nic nezmění ani vysoká prohra z Brna,“ má jasno lodivod Ústí nad Labem Aleš Křeček. „Víme dobře, co nás tam čeká, o co Viktorka hraje. Nechtějte ale ode mě, abych říkal, že jedeme ubránit bod. My chceme vždy vyhrát," prohlásil také.

Hned tři duely se rozeběhnou v nedělních 15 hodin. Vlašim se o body popere s Táborskem, Varnsdorf s Vítkovicemi a Hradec Králové s Prostějovem. Kolo uzavřou vzájemnou bitvou startující v 17 hodin České Budějovice a Brno. „Brno v posledním kole porazilo Žižkov 6:0, takže nás nečeká nic snadného. Musíme se na utkání co nejlépe připravit, abychom ho zvládli a soupeř se nám zespodu nepřiblížil,“ podotýká na klubovém webu záložník Dynama Ladislav Martan. „Soupeře máme načteného, víme, jakým způsobem hraje. Budějovičtí mají kvalitu, díky tomu jsou na prvním místě. Nám ale opět nezbývá nic jiného, než se porvat o vítězství; utkání je pro nás jednou ze čtrnácti jarních zastávek,“ uvedl pro fczbrno.cz Pavel Šustr, trenér Zbrojovky.