16.03.2019 | Jakub Mahr | Zápas

Třinec získal první jarní body, doma remizoval se Znojmem 1:1

Foto: fktrinec.cz
Třinec – 19. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídlo zápas mezi Třincem a Znojmem. Hosté naskočili do zápasu aktivněji a už během prvních pár minut vytvářeli gólové šance, paradoxně však jako první inkasovali. Ztrátu však dohnali ještě v prvním poločase a díky bezgólové druhé části si oba týmy připisují bod.
24' Omasta
36' Dramé
10' Lupták
56' Bedecs
74' Klec
82' Kušnír
62' Kunca
69' Avdič
Sestavy
Bárta – Lupták (46. Janošík), Kušnír, Bedecs, Janoščín – Buchvaldek, Weber, Klec, Cienciala (75. Schwendt) – Omasta – Hapal (81. Dedič).
Na lavičce: Adamuška, Gáč, Šuľa, Demjan
Trenér: Jiří Neček
Buček – Helísek, Avdić, Cuković, Cihlář – Beganović (76. Teplý), Dramé – Kunca, Machalík, Mudra (89. Čereda) – Šmehyl (60. Maksić).
Na lavičce: Koukal, Hlůže, Harmon
Trenér: František Šturma
Rozhodčí: Nenadál – Pelikán, Batík • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 436

Komentář

Hned po výkopu se balónu ujali hosté a hned ve druhé minutě ohrozili třineckou branku, Šmehýl proklouzl do pokutového území a poslal míč po zemi na Bártu, domácí gólman ale první šanci Znojma chytil. Třinečtí pak vyrazili na druhou stranu, Lupták přihrával na Ciencialu, který ještě posunul balón před bránu, Hapal jej však skluzem do sítě nedostal.

Skóre otevřel Třinec ve 24. minutě. Tomáš Omasta střílel z rychlého protiútoku. Nejprve trefil jednoho z obránců, následná dorážka se pak odrazila od druhého stopera a brankář Buček již nestihl zareagovat a míč skončil v bráně.

V 35. minutě byli hosté na dosah vyrovnání, Šmehyl centroval zprava, Cihlář poté hlavičkoval, tutovku Znojma ale na poslední chvíli vyrazil třinecký gólman. O minutu později však již bylo opravdu vyrovnáno, hosté po rohovém kopu poslali balón přímo na Mahamada Dramého, který přízemní střelou vyrovnal. Pár chvil před koncem prvního poločasu měl ještě možnost Beganovič, ten se k míči dostal po přímém kopu jeho spoluhráče, z malého vápna však trefil jen jednoho z třineckých obránců.

Do druhého poločasu naskočilo znovu Znojmo aktivněji a po necelé minutě hry si vytvořilo pěknou šanci, Beganovič pálil zpoza šestnáctky, trefil však pouze levou tyč. Poté se hrálo vyrovnaně a v držení míče se střídaly oba celky, do gólových šancí se ale v první polovině druhého poločas už nedostal žádný z nich.

Chvilku před vypršením základní hrací doby měli možnost domácí. Klec vystřelil z pokutového území, bohužel pro třinecké hráče i fanoušky svůj cíl přestřelil. Ve čtyřminutovém nastavení se již skóre nezměnilo a oba týmy si připsali po jednom bodu.