29.03.2019 | Petr Frömel | Zápas

Duel Znojma se Žižkovem rozhodl jediný gól, tři body brali Jihomoravané

Foto: 1scznojmo.cz
Znojmo – Velmi vyrovnaný duel pro sebe nakonec získalo domácí mužstvo, které se střelecky prosadilo po více než hodině hry a těsný náskok uhájilo až do konce. Opět se tak stalo, že v duelu mezi Znojmem a Žižkovem nevyhrál jeden z týmů o více než jeden gól.
67' Kunca
bez branek
bez karet
24' Šustr
61' Antl
Sestavy
Buček – Šmehyl, Avdič, Cukovič, Cihlář – Mudra (71. Maksič), Dramé (51. Harmon), Conner, Machalík, Kunca – Beganovič (62. Kuffour).
Na lavičce: Koukal, Helísek, Teplý
Trenér: František Šturma
Hrubeš – Auer, Muleme, Rothe, Opluštil – Súkenník, Žežulka, Tusjak (69. Kubala), Antl – Šustr (74. Burda), Mashike (77. Hejný).
Na lavičce: Soukup, Urbanec, Vrána, Zeman
Trenér: Miloš Sazima
Rozhodčí: Lerch – Myška, Dobrovolný • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 420

Komentář

První dobrou šanci si vypracovali hosté, kteří zahrozili v 8. minutě a jen výtečný zásah domácího gólmana, jenž bravurně vyrazil míč letící pod břevno, zabránil gólu. Pak se dlouho nic nedělo, zhruba čtyři stovky fanoušků viděly řadu nepřesností na obou stranách, a teprve až v závěru první půle se dočkaly nějakého vzrušení. Nejprve Auer mířil těsně vedle pravé tyče, na druhé straně pálil nebezpečně Mudra, avšak také mimo bránu.

Druhá půle začala šancemi Auera na jedné a Harmona na druhé straně, zatímco prvně zmíněný hráč střílel z otočky nad, soupeř zůstal osamocen před gólmanem, ale jeho střela byla v poslední chvíli zblokována. Auer mohl prolomit střelecké trápení po hodině hry, avšak jeho točená rána těsně minula pravou tyč znojemské brány.

A vyplnilo se známé nedáš – dostaneš, v 67. minutě se Žižkovu nepovedlo odkopnout míč do bezpečí, ten se trochu šťastně odrazil k Dominiku Kuncovi, jenž obloučkem z pravé strany překonal vyběhnutého Hrubeše.

Znojmo se následně soustředilo převážně na obranu a mělo spoustu práce. Kubalova střela i hlavičkové pokusy Rotheho a Opluštila se však neujaly, a jihomoravský celek tak mohl slavit druhou domácí výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

František Šturma (1.SC Znojmo FK): „Byl to hodně, ale hodně těžký zápas. Viktorka hrála o nějakou svoji kritickou smrt. Chtěli jsme se v tabulce posunout výše, což jsme zvládli. Utkání bylo o velkém srdci a bojovnosti, kterou jsme předvedli. Je pravda, že soupeř byl na nás dobře připravený. Kombinační hru nám nenechal rozvíjet. Moc si vážím toho, že i když jsme si vytvořili méně šancí než v minulých utkáních, tak jednu jsme proměnili.“

Miloš Sazima (FK Viktoria Žižkov): „Po domácí ztrátě s Ústí nad Labem jsme potřebovali bodovat, víceméně jsme prohráli brankou, která se dá zařadit do kategorie laciných. Podobným způsobem tady inkasovala Chrudim, hráče jsme na to upozorňovali. Bohužel jsme jedinou situaci nezvládli. Naše střely míjely tyče a domácí si v remízovém utkání připsali tři body.“

(zdroj ohlasů: www.1scznojmo.cz)