31.03.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec doma zaváhal, Varnsdorf ubránil překvapivé vítězství 1:0

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA o víkendu nabídla šlágr 20. kola na východě Čech. Do Hradce Králové zavítal Varnsdorf, který mohl pomýšlet na bodové dorovnání právě s třetími Votroky. Domácí zase měli šanci dohnat Jihlavu, která ztratila v pátek. Jenže hosté díky Kocourkově trefě a perfektně šlapající práci v defenzivě dokázali ukořistit vítězství 1:0.
bez branek
13' Kocourek
46' Durděvič
54' Kateřiňák
63' Heppner
Sestavy
Ottmar – Kopečný, Kvída, M. Plašil, Urma – Jukl (46. M. Černý) – Vlkanova, Durdević, Kateřiňák (59. Šípek), Leibl (19. Zorvan) – W. Da Silva.
Na lavičce: Vízek, Finěk, Martinec, Firbacher
Trenér: Zdenko Frťala
Porcal – Kodeš, Heppner, Bláha, Dordić (89. Schön) – M. Richter, Ondráček (90. Votava), Zbrožek, M. Kubista – Rudnytskyy, Kocourek (90. L. Novák).
Na lavičce: Samoel, Minsung, Zezula
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Marek – Antoníček, Lakomý • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1116

Komentář

Hradec utkání začal aktivněji, po chvíli se ale blíže k brance drželi hosté, kteří začali brzy nebezpečně hrozit. Nejviditelnější byla nejprve akce, kterou táhl Dordič, jenž nakonec po pohledných přihrávkách dostal míč až na malé vápno, odkud však Ondráček vysoko přestřelil. Varnsdorf však nemusel litovat, vždyť pár minut na to prošel skvěle pravou stranou vápna přes několik dotírajících hráčů Ondřej Kocourek, jenž zakončil o břevno za záda brankáře Ottmara.

Severočeši pak i nadále byli nebezpeční a hrozili především z rychlých brejků, jeden takový zakončoval opět Kocourek, jenž tentokrát pálil z hranice velkého vápna, ovšem jen do rukou připraveného hradeckého brankáře. Hned poté se vrhli k prvnímu pořádnému tlaku Hradečtí, kteří směrem na branku hostů vyslali hned několik prudkých projektilů. Vždy však skvěle pracovala obrana, tudíž Porcal zasahovat vůbec nemusel. Chvíli před odchodem do šaten to však byl už právě on, kdo udržel vedení hostů. Po rohovém kopu, který zahrával Vlkanova, hlavičkoval někde z prostoru penalty prudce pod břevno Kvída, strážce varnsdorfské svatyně však skvěle reflexivně zasáhl!

Druhý poločas začal ze strany Hradce podobnou aktivitou, se kterou končil i ten první. Opět ale platilo, že hodně akcí Východočechů končilo na perfektně šlapající defenzivě hostů. Jinak to mohlo dopadnout, když se po vyhraném hlavičkovém souboji hnal Ďurděvič společně se Zorvanem v přečíslení na branku Porcala, který však zasahovat nemusel, protože akce skončila velký závarem a střelou vysoko nad branku od padajícího Kvídy.

Dlouhé minuty pak přes tisíc diváků sledovalo stejný obraz hry. Hradec bušil do obrany hostů, co mu síly stačily, jenže mnohokrát opět zasahoval někdo z bránících hráčů, případně se do hry v pravý čas zapojil brankář Porcal. Vyrovnání v jednu chvíli už dokonce viselo na vlásku, po zakončení Kateřiňáka byl brankář překonán, z hranice brankové čáry to byl však zřejmě kapitán hostů, který míč dokázal odpálit do bezpečných míst.

Když už to tedy vypadalo, že se domácí k ničemu zásadnímu s blížící se devadesátou minutou neprobojují, tak vydoloval před branku míč Kvída, odkud poté prudce z blízkosti zakončoval Ďurděvič. Ani bývalý tahoun Varnsdorfu však svůj bývalý tým neobral o cennou výhru zpod Bílé věže. Tři body tak nakonec putovaly na sever Čech, Hradeckým se boj o vstupenku do baráže opět zkomplikoval, jelikož s Varnsdorfskými mají horší bilanci vzájemných zápasů.