06.04.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Vítkovice sahaly v Třinci po třech bodech, ale neproměnily penaltu. Zajímavý zápas přinesl remízu

Foto: Lukáš Zetek (foto zety, mfkv.cz)
Třinec – Slezané na vlastní půdě přivítali rivala z Vítkovic a souboj jedenáctého celku tabulky z osmým nabídl skvělou podívanou, které nechybělo skutečně nic. Drama do poslední minuty, pěkné akce, šance, branky, neuznaný gól, neproměněná penalta ani červená karta. Soupeři se nakonec rozešli smírně, za remízu 1:1 zapisují bod. Třinec tak stále čeká na svou první jarní výhru, naopak Vítkovice ještě na jaře neprohrály.
58' Vaněk
8' Matěj
7' Kušnír
64' Schwendt
65' Hapal
68' Schwendt
32' Holiš
51' Mikula
Sestavy
Adamuška – Lupták (59. Klec), Kušnír, Bedecs, Janoščin – Hapal (85. Samiec), Weber (46. Dedič), Vaněk, Janošík – Omasta – Schwendt.
Na lavičce: Bárta, Gáč, Šuľa, Demjan
Trenér: Jiří Neček
Květon – Celba, Cverna, Mikula, Surzyn – Motyčka – Pašek, Holiš (79. Januška), Matěj, Vasiljev – Kaloč.
Na lavičce: Simkanič, Bzirský, Praus, Tilscher
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Váňa – Blažej, Leška • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 483

Komentář

Vítkovičtí fotbalisté vstoupili do utkání nejlépe, jak mohli. Kušnír na straně nedovoleně zastavil Vasilijeva, Surzynův centr z přímého kopu našel přesně hlavu Jana Matěje, jenž v tísni dvou protihráčů zamířil k levé tyčce, Adamuška se natahoval marně.

Třinec sice držel míč více na kopačkách, ale směrem dopředu nebyl nebezpečný, naopak hosté hrozili. Kaloč se prohnal do pokutového území, přihrávkou spoluhráče nenašel, ale balon se mu vrátil na kopačku a jeho následný tečovaný pokus skončil těsně vedle branky. Vzápětí ve 40. minutě musel být na pozoru brankář Adamuška. Bránící Vaněk totiž odhlavičkoval před dotírajícím Kaločem míč jen na vlastní svatyni a gólman Slezanů vytáhl parádní zákrok.

Vítkovice mohly navýšit své vedení v úvodu druhé půle. Celba odcentroval z pravé strany a Motyčka uklidil balon do sítě, v souboji ovšem poslal k zemi Vaňka a zákrok byl rozhodčím posouzen jako nedovolený. Vzápětí přišlo třinecké vyrovnání, o které se zasloužil jediný hráč. Richard Vaněk byl nejprve faulován těsně před pokutovým územím a následně sám zakroutil balon přes zeď k levé tyči.

Zajímavý duel stále nekončil, naopak nabízel další a další zápletky. V 68. minutě utekl domácí obraně Kaloč, už si připravoval balon na střelu, ale příliš zpomalil a na poslední chvíli zasáhl Janoščin. O minutu později mohl skórovat třinecký Schwendt, Květona ovšem nepropálil a následně zasáhl míč rukou. Rozhodčí chvíli váhal, nakonec ale ukázal útočníkovi druhou žlutou kartu a domácí dohrávali o deseti.

Hosté se přesilovou hru snažili rychle využít, nechali však pouze vynikat gólmana Adamušku. Ten nejprve zlikvidoval dobrou ránu Matěje z levé strany, poradil si i s akrobatickým zakončením nůžkami z kopačky Davida Mikuly. Následoval rohový kop, jeden z třineckých hráčů zasáhl balon rukou a Vítkovice mohly jít do vedení z penalty. K balonu se postavil David Pašek, mířil k levé tyči, stejným směrem ovšem skákal také Adamuška a dokázal míč vytěsnit mimo tři tyče.

Poslední minuty utkání už patřily oslabenému Třinci, který se také nebál zaútočit. Omasta táhl brejk po levé straně, navedl si míč na osu hřiště a prudce vypálil, jeho pokus skončil těsně nad břevnem. Neujala se ani rána Klece z pravé strany ke vzdálenější tyči, tentokrát musel zasahovat brankář Květon, ale dokázal si poradit. Duel skončil remízou 1:1, oba celky tedy berou bod.