06.04.2019 | Michal Sobecký | Zápas

Prostějov poprvé na jaře bodoval, pětigólovou výhru nad Znojmem řídil kapitán Kroupa

Foto: 1skprostejov.cz
Prostějov – Hodně útočně laděný fotbal měli možnost vidět diváci v Prostějově. A k radosti fanoušků to byli právě domácí, kdo určoval tempo hry. Výsledkem je překvapivě hladké vítězství předposledního Prostějova nad Znojmem 5:1. V utkání se dvěma góly blýskl kapitán prostějovského celku Karel Kroupa.
1' Píchal
5' Kroupa
41' Slaninka
79' Kroupa
83' Ševčík
75' Šmehyl
63' Koudelka
74' Sus
35' Machalík
54' Conner
Sestavy
Le Giang – Kroupa (81. Ševčík), Slaninka, Koudelka (84. Žikol), Polák – Machynek, Vošahlík, Lutonský, Schuster – Sus, Píchal (55. Pančochář).
Na lavičce: Mucha, Pernackyj, Fládr
Trenér: Oldřich Machala
Buček – Cukovič, Avdič, Cihlář (59. Kuffour), Šmehyl – Conner, Kunca, Helísek (46. Beganovič), Machalík – Mudra, Harmon (72. Teplý).
Na lavičce: Koukal, Maksić, Dramé
Trenér: František Šturma
Rozhodčí: Adámková – Dresler, Dohnálek • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 720

Komentář

Úvod jako ze snu. Hráči se ještě na hřišti pořádně nerozkoukali a domácí vedli 1:0. David Píchal dostal k levé tyči míč a z voleje zavěsil přesně. Jen o čtyři minuty později už to bylo 2:0. Z téměř totožného místa se totiž do míče opřel Karel Kroupa a mířil přesně. V sedmé minutě navíc zahrozil z dálky Polák.

Do konce poločasu se navíc prosadil také Martin Slaninka a zdálo se být prakticky rozhodnuto. Už jen proto, že brankář Prostějova Le Giang musel zasáhnout jen jednou. Náznaky tlaku ze strany Znojma totiž ke střelám nevedly.

Druhý poločas začal opět zostra, Kroupa se totiž prosadil podruhé. Branka však nebyla uznána, a tak byl stav stále 3:0 pro Prostějov. Hosté se následně dočkali snížení po jednom z faulů, kdy se Šimonu Šmehylovi podařilo prostřelit zeď a zaskočit do té doby spolehlivého Le Gianga, který měl ve druhém poločase přece jen více práce.

Totéž však platilo i o Bučkovi na druhé straně, bránu vytrvale ostřeloval Vošahlík. Slovo si ovšem poté vzal znovu Karel Kroupa, který v 79. minutě svůj tým definitivně uklidnil gólem na 4:1. Nádech debaklu pak skóre dostalo v samém závěru, kdy se dokázal po krásné nahrávce Poláka prosadit i střídavší Adam Ševčík.

Po závěrečném hvizdu tak na stadionu bylo veselo, neboť si Prostějov napravil reputaci po nepovedeném startu jarní části. Nejenže se rozstřílel, ale hlavně dokázal na jaře poprvé vyhrát. Naopak Znojmo po solidně rozehrané jarní části poprvé výrazněji klopýtlo.