07.04.2019 | Kryštof Severa | Zápas

Neproměňování šancí stálo Zbrojovku body, s Ústím remizovala 0:0

Foto: fczbrno.cz
Brno – Brněnští fotbalisté se snažili v rámci 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přetlačit ústecké fotbalisty a poskočit v tabulce výše. Zbrojovka si sice vypracovala velké množství šancí, ke vstřelení gólu jí ale nepomohlo ani vyloučení brankáře Tvrdoně. S Ústím tak Brno remizovalo 0:0.
bez branek
bez branek
17' Růsek
42' Sukup
51' Tvrdoň
Sestavy
Halouska – Sukup (86. Zikl), L. Krejčí, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (60. Magera), Bariš, Růsek, Šumbera – Michal Škoda, Přichystal (72. O. Vintr).
Na lavičce: Floder, Kotula, Šural, Sedlák
Trenér: Pavel Šustr
Tvrdoň – Prošek, Brak, J. Peterka, Janso – M. Bílek, Nágl, Valenta (53. Lindr), Strada – Šup (63. Pimpara), Miskovič (90+2. Matějka).
Na lavičce: Procházka, Richter, Šimeček
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Petřík – Caletka, Pochylý • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2115

Komentář

Brněnská Zbrojovka chtěla využít zaváhání Hradce a posunout se na dosah třetí příčce. Hned v úvodu jí k tomu mohl vypomoci aktivní Šumbera, ale jeho pokus brankář Ústí dokázal eliminovat. Brno pokračovalo v aktivitě a Ústí příliš do šancí nepouštělo. V desáté minutě se k centru dostal Pavel Eismann, našel svým pokusem Michala Škodu, ale brněnský střelec nepropálil Tvrdoně. 

První šanci hostujícího celku vypracoval Janso, jenž chtěl svým přízemním centrem vyzvat ke skórování někoho ze svých spoluhráčů. Bohužel mu jeho záměr nevyšel a kupředu se hnalo opět Brno. Velmi blízko vedoucí brance byli domácí v devatenácté minutě, kdy se dostal ke střele z hranice vápna Škoda, ale trefil jen tyč. O malý okamžik později to zkoušel z pravé strany Štepanovský, ale i jeho pokus zastavila branková konstrukce. V závěru poločasu se pokoušel zahrozit Dominik Šup, ale jeho volný kop odehrál stoper Kryštůfek do bezpečí.

Druhý poločas začalo Brno aktivně a hned v jednapadesáté minutě měl velkou šanci Přichystal. Jeho únik vyřešil brankář Tvrdoň nejhůř jak mohl a na hranici vápna jej fauloval. Od rozhodčího Petříka si tak vykoledoval červenou kartu a nabídl Zbrojovce volný kop z výborné pozice. Jeho exekuci si vzal na starost Bariš, ale náhradního brankáře Lindra neohrozil. 

V šedesáté minutě se ve výborné pozici dostal k míči Štepanovský, ale jeho zakončení vůbec netrefilo branku. Ofenzívu Brna měl pozvednout střídající Magera, ale paradoxně to byl obránce, kdo nadělal Lindrovi největší problémy. V osmdesáté minutě napřáhl ke střele z třiceti metrů Lukáš Kryštůfek, ale jeho střelu tygřím skokem zlikvidoval hostující Lindr. I přes velké šance v závěru nedokázala Zbrojovka vsítit gól a rozešla se s Ústím smírně 0:0.