13.04.2019 | David Klier | Zápas

Pardubice zdolaly Žižkov díky brance Kováře v závěru

Foto: fkpardubice.cz
Pardubice – Východočeši v domácím prostředí zdolali trápící se Viktorii Žižkov ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:1. První poločas sice měli herně navrch právě hosté, svůj tlak ale v gól proměnit nedokázali. Naopak domácí zužitkovali svou převahu v druhém dějství a díky brankám Tomáše Solila a Daniela Kováře slaví své druhé jarní vítězství.
67' Solil
86' Kovář
72' Súkenník
45' Fousek
84' Solil
64' Burda
73' Antl
Sestavy
Letáček – Prosek, Šejvl, Piroch, T. Čelůstka – Jeřábek – A. Fousek (46. Sokol), Solil, Tischler, Mužík (80. Kovář) – P. Černý (80. Lee).
Na lavičce: Šmíd, Toml
Trenér: Jaroslav Novotný
P. Soukup – Antl, Burda, Rothe, Frizoni – Žežulka (88. Hejný), Súkenník – Urbanec, Bazal (64. Mashike Sukisa), Tusjak (88. Auer) – Kubala.
Na lavičce: Hrubeš, Muleme, Šimek, Baďura
Trenér: Miloš Sazima
Rozhodčí: Vojkovský – Vitner, Vaňkát • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 423

Komentář

V prvním poločase se hrál převážně bojovný fotbal, který nebyl příliš pohledný. Více ze hry měli fotbalisté Viktorie Žižkov, kteří měli k dispozici hned několik rohových kopů, ani po jednom ale nemusel zasahovat Jiří Letáček.

Do druhé části hry vstoupily Pardubice výrazně lépe. V 55. minutě Pavel Černý skvěle našel za obranou Ladislava Mužíka, ten ale z blízkosti branky zamířil svou levou nohou vedle.

Domácí pokračovali v tlaku a ten dokázali proměnit ve vedoucí branku. Z rohu Mužík přihrál na Tomáše Čelůstku, jehož centr spadl na hlavu Tomáše Solila a ten svou druhou brankou v sezóně překonal Jakuba Soukupa – 1:0!

Pražané se ale nechtěli vzdát bez boje a hned po čtyřech minutách vyrovnali. Centr Frizoniho podskočil Sokol a k míči se dostal Urbanec. Ten udělal domácímu hráči kličku a vystřelil, míč ještě tečoval Igor Súkenník a bylo vyrovnáno – 1:1! Pro Pardubice tento gól znamenal první inkasovanou branku v jarní části soutěže, která nebyla z penalty.

V 80. minutě připravilo trenérské duo domácích střídání, během kterého nastoupil na hrací plochu Daniel Kovář. A střídání to bylo povedené. V 86. Minutě po rohovém kopu Čelůstky tečoval míč Emil Tischler. Následně se k němu dostal právě Daniel Kovář a levačkou prostřelil brankáře – 2:1!

Ve zbývajících minutách se viktoriáni snažili o vyrovnání. Nejblíže tomu byl v 88. Minutě Filip Kubala, ale ten svou hlavičku poslal vedle tyče branky Jiřího Letáčka.

Hosté jsou tedy po této prohře stále přikovaní ke dnu tabulky a nevypadá to s nimi vůbec dobře, na 14. Prostějov ztrácí už sedm bodů. Pardubice se naopak díky dnešním třem bodů udržely v boji o třetí místo.