15.04.2019 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

V Teplicích mě nechtěli, soustředím se na Prostějov, říká zkušený Vošahlík

Foto: 1skprostejov.cz
Ústí nad Labem – Jan Vošahlík se jako jediný prosadil za Prostějov v pátečním zápase 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Ústí nad Labem. Jeho trefa ale na bodový zisk nestačila, svěřenci Oldřicha Machaly nepotvrdili domácí výhru se Znojmem a utrpěli porážku 1:2. Třicetiletý útočník zamířil do Prostějova z Teplic, kde by prý po zranění dostával málo herního prostoru.

Jaké je hodnocení utkání v Ústí nad Labem?
Začali jsme tak, jak jsme nechtěli. Soupeř měl hned v úvodu k dispozici několik standardních situací, rohů a následně jsme inkasovali. Podařilo se nám vyrovnat z rohu, ale druhou půli jsme začali stejně špatně. Obdrželi jsme druhý gól podle mého názoru po faulu, ale těchto sporných situací je ve fotbale hodně.

Co pro vás bodová ztráta znamená?
Chtěli jsme potvrdit vítězství doma se Znojmem a alespoň bod si z Ústí nad Labem odvézt. To se nepodařilo, a tak musíme zabrat doma se Sokolovem.

Jak byste popsal svou gólovou situaci?
Kopali jsme rohový kop, já proběhl na první tyči. Míč trefil hráče za mnou, odrazil se ke mně a stačilo doklepnout balón do brány.

Naposledy jste oblékal dres Teplic, když jste v únoru odehrál 19 minut na Slavii Praha. Na čem ztroskotalo toto angažmá a chtěl byste se vrátit do ligy?
Zcela určitě bych si ligu ještě zahrát chtěl, ale měl jsem přetržený křížový vaz, který mě na rok vyřadil ze hry. Již v přípravě v Teplicích jsem se cítil dobře, ale v Teplicích je s nadsázkou hodně útočníků a ukončil jsem smlouvu a zamířil do Prostějova. V Teplicích mi bylo řečeno, že nedostanu prostor na to, abych si řekl o smlouvu, která mi skončila v létě, odehraji pouze minuty a že s nimi mohu trénovat. Domluvili jsme se na tom, že já se potřebuji opět rozehrát, když jsem tři čtvrtě roku stál kvůli zranění. Jinými slovy mě tam nechtěli.

Nepřemýšlel jste nad nedalekým Ústím nad Labem, jakožto farmou Teplic?
Znám osobně i ústeckého kouče Aleše Křečka, když trénoval s Miroslavem Beránkem Slavii Praha. Ústí nad Labem ale pro mě nebylo téma, mají tam své dobré hráče. Má hráčská práva nyní náleží Prostějovu, smlouvu mám do konce června tohoto roku. Co bude v létě, není na pořadu dne. Musím se soustředit na utkání, abychom se jako tým dostali v tabulce z ohroženého pásma a zachránili se.

Na které angažmá vzpomínáte nejvíce a sázíte v Prostějově na své zkušenosti?
Nejlépe vzpomínám na angažmá v Jablonci, ke kterému mám nejblíže. Pohybovali jsme se v tabulce nahoře, zahrál jsem si Evropskou ligu a manželka je z Liberce, kde více méně žijeme. Zkušenějších je nás více, ale zatím to nepotvrzujeme. Několikrát jsme si mohli nějaké body odvézt, ale není nám přáno.

7' Brak
69' Brak
40' Vošahlík
36' Peterka
5' Sus
51' Janíček
60' Polák
84' Janíček
Sestavy
Lindr – Strada, Brak, Pimpara, Šimeček – D. Richter (90. Valenta), J. Peterka, Miskovič – Krátký, Šup (62. Matějka), D. Procházka (81. Prošek).
Na lavičce: Němec, Janso, Nágl, Bílek
Trenér: Aleš Křeček
P. Le Giang – Machynek (76. Biolek), Janíček, Schuster, Slaninka – Sus (48. Koudelka) – Píchal, Vošahlík, Polák, Lutonský – A. Ševčík (72. Kroupa).
Na lavičce: Mucha, Zapletal, Pančochář, Zhykol
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Rejžek – Kubr, Melichar • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 528