16.04.2019 | Ondřej Novotný | Rozhovory

Hlavně neusnout na vavřínech, upozorňuje jihlavský Javůrek

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Vysočina zvládla páteční šlágr kola v Hradci Králové, kde zvítězila díky jediné trefě. Pod tu se hodně podepsal i ex-hradecký hráč Jan Javůrek, jehož střela byla na hranici malého vápna nakonec ještě tečována do sítě. Jihlava se tak na druhém místě tabulky dostala do ještě většího trháku a nyní může svoji pozici bezpečně hájit. „Soustředíme se ale na zápas od zápasu,“ glosoval po utkání klasickou sportovní větou spokojený Javůrek.

Honzo, tohle nebyl váš první návrat do Hradce po vašem angažmá právě u domácího klubu, že?
Ne ne, už jsme tu jednou hráli ještě s mým předchozím týmem. Se Znojmem jsme tady remizovali, teď to jsou pro mě první tři body z Hradce.

Ty jste kvalitním nejen ofenzivním výkonem pomohl vybojovat i vy...
Jsem rád, že jsem u toho gólu mohl v podstatě asistovat. Vypadl tam z domácího velkého vápna balón, tak jsem chtěl vystřelit přes těch několik hráčů na bránu. Naštěstí to ještě Standa Klobása skvěle tečoval, takže to dopadlo dobře.

Brankář Ottmar padal úplně na druhou stranu, než váš spoluhráč střelu tečoval. Vy jste mířil kam?
Já jsem chtěl hlavně při té rychlé situaci trefit branku. (usměje se) Asi bych to jinak dával do prostoru, kam skákal brankář. Standa to ale naštěstí tečoval přesně na druhou stranu, takže dobré. 

Votrokům se v posledních zápasech extrémně nedaří v koncovce, připomínali jste si to v přípravě?
Ne, o tom jsme se nebavili. Říkali jsme si spíš to, že mají několik vysokých hráčů, takže hodně silné standardní situace. Chtěli jsme v Hradci urvat alespoň bod, nakonec jsou hned tři, což je pro nás super!

Mluvíte o silných standardních situacích, Hradec to ale i přes několik rohových a přímých kopů tentokrát nepotvrdil…
Oni to kopali dobře, my jsme na to ale byli fakt dobře připraveni a dařilo se nám ty míče rychle odvracet. Asi se jim to znovu sešlo tak špatně, že se přes nás nedokázali prosadit.

Na Hradec s Varnsdorfem máte náskok osmi bodů, na první České Budějovice zase ztrátu sedmi. Je reálné ještě Jihočechy dostihnout?
Zase odpovím podobně, jako to často bývá. My se skutečně soustředíme na zápas od zápasu, nechceme hlavně usnout na vavřínech a pracovat pořád stejně kvalitně. Musíme dál makat a skončíme potom na tom nejlepším místě, na které budeme mít.

Berete tři body z Hradce nějak jinak v tom pohledu, že se vám angažmá pod Bílou věží třeba nepovedlo úplně podle vašich představ?
To ne, jsem jenom rád, že jsme tady vyhráli. Nic víc. Ani jsem se s klukama z Hradce před zápasem nebavil.

bez branek
35' Klobása
52' Leibl
75' Firbacher
89' Kvída
85' Zoubele
89' Petr
90' Vejmola
Sestavy
Ottmar – Kopečný (73. J. Pokorný), Kvída, M. Plašil, Urma – Jukl (53. W. Da Silva), M. Černý – Vlkanova, Zorvan, Leibl (53. Durdević) – Firbacher.
Na lavičce: Vízek, Finěk, Soukeník, Šípek
Trenér: Zdenko Frťala
Vejmola – P. Breda, Tijani, Chlumecký, F. Novotný (73. Vedral) – Šulc, Vaculík (83. Petr) – Javůrek, Zoubele, Preisler – Klobása (86. Machuča).
Na lavičce: Veselý, Šefčík, Šumský, Jawo
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Nenadál – Horák, Pečenka • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 986