16.04.2019 | Michal Sobecký | Zápas

Prostějov přetlačil v důležitém souboji Sokolov

Foto: 1skprostejov.cz
Prostějov – Důležité utkání sehráli na svém trávníku fotbalisté Prostějova. Ti jsou aktuálně třetí od konce a hodí se jim každý bod. V úterý přitom získali v utkání 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hned tři. Houževnatý Sokolov nakonec zdolali Kroupa a střídající Machynek.
10' Kroupa
74' Machynek
90' Glaser (pen)
32' Slaninka
55' Vošahlík
86' Kroupa
29' Ševčík
73' Novák
Sestavy
P. Le Giang – Kroupa, Slaninka, Koudelka (87. Zapletal), Polák – Biolek, Vošahlík, Lutonský (90. Pančochář), Schuster – Sus, Píchal (67. Machynek).
Na lavičce: Mucha, Fládr, Zhykol, Ševčík
Trenér: Oldřich Machala
Jakub Dvořák I. – Dan. Novák, Machek, Vávra (56. Kosak), Glaser – Štípek, Mejdr (68. Voleský), Jakub Dvořák II., O. Ševčík – Liener (72. Holek), A. Čihák.
Na lavičce: Belaň, Beránek, Mišůn, Ruml
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Nenadál – Poživil, Lakomý • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 750

Komentář

Hned úvod zápasu přinesl zajímavé momenty. Do šancí se začal dostávat Karel Kroupa a brzy se v jedné z nich nemýlil. Předvedl s Koudelkou ukázkovou narážečku a po střele k tyči se Prostějov radoval poprvé.

Za necelých dvanáct minut se ale mohl radovat také Sokolov. Ten zatlačil, zlepšil pohyb a byla z toho velká šance Lienera. V souboji dvou jednadvacítek ale uspěl prostějovský obránce Schuster, který pokus mířící do uvolněné části branky vyrazil do bezpečí. A hosté byli do konce poločasu místy skutečně nebezpeční. Další tutovou šanci musel na brankové čáře hasit Vošahlík.

Do konce poločasu se ale skóre přesto nezměnilo. Ten druhý už pak tolik fotbalové krásy nepřinesl. I když našly by se i výjimky. Hostům se sice vcelku dařilo držet na míči, nebezpečnou ránou se ale na opačné straně hřiště prezentoval Koudelka, který trefil v 63. minutě z osy břevno.

Le Giang v bráně domácích naopak moc práce neměl. Sledoval tak hlavně, jak hosté vyčerpali všechny možnosti k vystřídání. Jedna změna na straně Prostějova pak definitivně rozhodla. V 67. minutě se totiž na hřiště dostal mladičký Lubomír Machynek, který se za 7 minut radoval ze vstřelené branky – míč do ní poslal střelou o zem.

Čtvrt hodiny poté se pak prosadil podruhé Kroupa, branka ale nebyla uznána. A tak přeci jen zahřmělo i na druhé straně. Z penalty se prosadil Petr Glaser, který míč poslal do protipohybu brankáře k levé tyči. To už se nicméně psala poslední minuta nastavení, gól tak vítěze nezměnil. Prostějov se díky třem bodům vzdálil hrozbě sestupu. Naopak Sokolov pokračuje v matných a zejména neproduktivních výkonech.