17.04.2019 | Radek Barkman | Zápas

Žižkov vybojoval důležitý záchranářský bod a Hradec přišel o třetí místo

Foto: fchk.cz
Praha – Fotbalisté Viktorie Žižkov remizovali v utkání 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Hradci Králové 1:1. V duelu dvou rozdílných poločasů se domácí dostali v tom prvním po trefě Urbance zaslouženě do vedení, z tlaku hostů po změně stran nakonec rezultoval pouze vyrovnávací gól Martince po rohovém kopu.
32' Urbanec
65' Martinec
17' Antl
54' Žežulka
75' Muleme
3' Jukl
39' Urma
77' Zorvan
81' Martinec
Sestavy
P. Soukup – Muleme, Opluštil, Žežulka, Antl – Urbanec, Súkenník, Kubala (71. Hejný), Frizoni, Auer (65. Tusjak) – Mashike Sukisa.
Na lavičce: Hrubeš, Burda, Šimek, Stříž, Zeman
Trenér: Miloš Sazima
Ottmar – M. Plašil (46. Kopečný), J. Pokorný, Martinec, Urma – Zorvan, Jukl, Kateřiňák (46. Šípek) – Vlkanova, W. Da Silva (89. Kvída), Durdevič.
Na lavičce: Vízek, Finěk, Černý
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Marek – Vlasjuk, Pečenka • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1032

Komentář

Hradec Králové vstupoval do utkání jako tým, který před tímto duelem nedokázal ve třech zápasech vstřelit ani gól. Jeho výkon v prvním poločase tomu plně odpovídal, přesto to byl právě Vlkanova, který po vlažných úvodních minutách spálil asi největší šanci. Ofenzivní hráč hostů totiž prošel od půlky hřiště až k zakončení v pokutovém území, tváří v tvář Soukupovi však branku vysoko přestřelil.

Na straně Žižkova o sobě naopak dával vědět Urbanec. Neúnavně se zapojoval do útočných akcí svého týmu a za svůj výkon byl odměněn také vedoucí brankou. Po přenesení hry na pravou stranu totiž netrefil míč Urma, Jakub Urbanec balon dobře zpracoval a placírou na zadní tyč otevřel skóre zápasu.

Hostující trenér Frťala však po přestávce svou sestavu výrazně prostřídal a po pomalejším rozjezdu se jeho svěřenci přece jenom propracovali k velkému tlaku. V 66. minutě bylo sice ještě nebezpečné zakončení Wesleyho Da Silvy sraženo na rohový kop, po něm ale už Votroci vyrovnali. Po rohovém kopu se totiž prosadil Jakub Martinec.

Oba týmy se v tu chvíli začaly hnát dopředu za rozhodující brankou. Větší šance měl ale Hradec Králové. Urma ale nechal vyniknout jen brankáře Soukupa, po rohovém kopu se pak další zakončení Martince sneslo na horní tyč. Když s výsledkem nepohnula ani šance Vlkanovy v poslední minutě, kdy hostující rychlík prováhal ve výborné pozici vhodný moment k zakončení, skončilo utkání nerozhodně 1:1. Pro obě mužstva to ale nejspíš bude ztráta.

Ohlasy trenérů

Miloš Sazima (Žižkov): Zápas budu hodnotit přesně opačně než kolega. My hráli v prvním poločase jednoduše a navíc jsme dali Urbancem vedoucí gól. Ve druhé půli jsme z této hry opustili, snažili jsme se zbytečně o fotbal a ze standardky inkasovali.

Zdenko Frťala (Hradec Králové): První poločas byl z naší strany hodně pomalý. Nebyli jsme se schopní dostat do pořádného útoku. Přesto jsme měli stoprocentní příležitost Vlkanovou. Ve druhé půli to z hráčů spadlo a zejména příchodem Šípka se naše útočná fáze zagresivnila. Potvrdilo se však, že nám chybí hráč, který umí zachovat v chladnou hlavu v zakončení. Remíza je podle mě spravedlivá.