20.04.2019 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 24. kola: Brno má Varnsdorf, Dynamo se chystá na Moravu do Znojma

Foto: fczbrno.cz
Praha – Hody, hody, doprovody! Velikonoční bodovou výslužku si zkusí vykoledovat šestnáct účastníků FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V jejím 24. kole hostí Hradec Králové na svém stadionu ve východočeském derby Chrudim. Jihočeské Dynamo čeká tažení na jižní Moravu, kde se představí ve Znojmě. Kamery České televize a sázkové kanceláře Fortuna si vybraly zápas jiného týmu ze špice tabulky – Jihlavy. Ta se doma střetne s Třincem.

Během Velikonoc se odehraje drtivá většina utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. První dvě jsou na programu na Bílou sobotu. Od 10.15 vyzve Sokolov Vlašim, a to před kamerami sázkové kanceláře Fortuna. Pardubice pak narazí na Prostějov.

Hanáci nepotvrdili vysoké vítězství 5:1, kterého před vlastním publikem dosáhli nad Znojmem. Prohru na hřišti Ústí nad Labem zato odčinili v dalším domácím zápase. V úterý si poradili se sokolovským Baníkem. „Blíží se závěr soutěže a všechny týmy, které jsou na spodních patrech tabulky, vědí, že každý bod je dobrý. „A body bude v sobotu chtít i Prostějov. Hanáci budou dřít!,“ upozorňuje na klubovém webu Jaroslav Novotný, trenér Pardubických.

Během neděle se rozklíčuje výsledkový rébus u dalších čtyř duelů. Všechny začnou v 17 hodin. Ve východočeském derby proti sobě stanou Hradec Králové a Chrudim. „Chrudim měla úspěšnou sérii, možná si mysleli, že doma s Vítkovicemi udělají důležitý krůček, ale to se jim nepovedlo. Čeká nás soupeř, který u nás nemá co ztratit. My se ale musíme soustředit na svůj výkon, na svou odvahu a sebevědomí,“ zdůraznil pro fchk.cz hradecký kouč Zdenko Frťala.

K souboji patnáctého týmu tabulky s šestnáctým zajíždí Žižkov na půdu Táborska. Oba soupeře od sebe dělí jen tři body, Pražané se tak mohou na Jihočechy dotáhnout. Jiný tým z jižních Čech – České Budějovice – se bude snažit prodloužit svou vítěznou sérii proti Znojmu. Dynamo už vyhrálo úctyhodných deset zápasů v řadě. Naposledy ho o body obrala 27. října Chrudim, střetnutí skončilo nerozhodně 2:2.

„Znojmo mělo nějaké problémy v zimní přestávce, ale zároveň je to jediný tým, se kterým jsme doma prohráli. Dostali jsme tehdy červenou, přesto jsme byli lepší, ale nedopadlo to. Máme jim co vracet. Chtěli bychom naší skvělou sérii ještě natáhnout,“ má v rozhovoru pro dynamocb.cz jasno zkušený záložník Českobudějovických Peter Grajciar.

Poslední nedělní zápas obstarají Varnsdorf a Brno. „Nečeká nás rozhodně nic lehkého. Varnsdorf posbíral spoustu bodů, dobře brání a má rychlý přechod do útoku,“ uvědomuje si na fczbrno.cz trenér Zbrojovky Pavel Šustr. Jeho svěřenci po zaváhání Hradce na Žižkově a domácím triumfu 3:1 nad Pardubicemi poskočili na třetí místo tabulky, zaručující vstupenku do baráže o nejvyšší soutěž. Na severu republiky se pokusí odčarovat zakletou varnsdorfskou bránu, v prvním vzájemném souboji totiž – stejně jako protivník – neskórovali.

Před kamerami České televize a sázkové kanceláře Fortuna se tentokrát představí Jihlava s Třincem. Jejich partie odstartuje na Velikonoční pondělí v 13.30. „Do Jihlavy na Velikonoce přijede odhodlaný a nabuzený soupeř. Na utkání se musíme poctivě připravit a zvážit případné změny v sestavě. Postrádat budeme zraněné obránce Tlustého a Bredu,“ nezastíral pro fcvysocina.cz Josef Mucha, asistent hlavního jihlavského trenéra Radima Kučery.

Definitivní konec 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nastane až ve čtvrtek 25. dubna. To se od 17 hodin uskuteční poslední utkání mezi Vítkovicemi a Ústím nad Labem.