21.04.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Souboj o záchranu zvládlo lépe Táborsko, Musiol proti Žižkovu proměnil obě penalty

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Souboj posledního a předposledního celku tabulky nabídlo 24. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Jestli chtěl Žižkov reálně pomýšlet na udržení v soutěži, nesměl prohrát. To se však nestalo, Jihočeši dokázali zvítězit 2:1 a jsou pouhý bod za Chrudimí, tedy blízko k záchraně. Naopak Pražané ztrácí na nesestupovou pozici stále sedm bodů.
43' Musiol (pen)
86' Musiol (pen)
72' Mashike Sukisa
45' Šandera
60' Gebert
90' Šiman
10' Frizoni
20' Muleme
69' Burda
Sestavy
Šiman – Březina, Hasil (32. Kopřiva), Navrátil, Šandera – Čermák, Frýdek, Kučera (46. Gebert), Pilík – Valenta (60. Pfeifer), Musiol.
Na lavičce: Zadražil, Zárybnický, Schramhauser, Vandas
Trenér: Petr Mikolanda
Soukup – Auer (46. Burda), Muleme (65. Mashike Sukisa), Šimek, Tusjak (83. Vrána) – Opluštil, Súkenník, Urbanec, Hejný – Kubala, Frizoni.
Na lavičce: Hrubeš, Stříž, Šustr, Zeman
Trenér: Miloš Sazima
Rozhodčí: Nenadál – Hrabovský, Kožár • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 987

Komentář

Táborsko bylo od úvodního hvizdu aktivnějším týmem a hned si vytvořilo možnost zajímavého přímého kopu, po rozehrávce však přišel útočný faul. Hostující brankář Soukup musel poprvé zasahovat v 9. minutě. Martin Kučera dostal balon na pravou stranu a vypálil, jeho pokus ale nebyl příliš nebezpečný.

Další příležitost měl Pavel Pilík. Zůstal osamocený na zadní tyči a obdržel míč, jenže trestuhodně minul branku. Následně Žižkov srovnal hru a rozehrával několik standardek či rohových kopů, se všemi si ovšem Šiman s pomocí domácí obrany dokázal poradit.

Závěr první půle nabídl úvodní trefu duelu. Tusjak poslal v pokutovém území k zemi Christiana Frýdka a Táborsko kopalo penaltu. K balonu se postavil Zbyněk Musiol a poslal míč přesně k tyči, Soukup neměl nárok. Pražané ještě mohli srovnat, rozehrávali přímý kop těsně zpoza vápna, střela Frizoniho však skončila jen ve zdi.

Do druhé půle vstoupil Žižkov také se šancí. Tusjak nasadil soupeři jesličky a přihrál do dobré pozice Kubalovi, toho výtečně vychytal Šiman. Hosté stupňovali tlak a dočkali se kýženého vyrovnání. Znovu to byl Luboš Tusjak, který se snažil odčinit penaltový zákrok a vyslal do šestnáctky přesný centr, balon si našel Elvis Mashike Sukisa a uklidil ho zblízka do sítě.

Ovšem tři body nakonec brali Jihočeši. Pilík byl v pokutovém území faulovaný a Táborsko kopalo druhou penaltu! Míč si na puntík připravil opět Zbyněk Musiol a ani napodruhé se nemýlil. V samotném závěru už Žižkov srovnat nedokázal a v přímém souboji o záchranu padl.