21.04.2019 | Petr Frömel | Zápas

České Budějovice zůstávají na jaře stoprocentní, Znojmu nadělily pět branek

Foto: dynamocb.cz
Znojmo – Zpočátku to na brankové hody moc nevypadalo, po první půli odcházel favorit do kabin s hubeným vedením 1:0. Vše se však změnilo ve druhém poločase, kdy Jihočeši svému soupeři odskočili na rozdíl čtyř branek. Znojmo sice v závěru dokázalo dvěma zásahy snížit, ale poslední slovo měli znovu hosté, kteří si tak upevnili vedoucí postavení.
85' Teplý
88' Maksić
14' Martan
66' Kladrubský
77' Ledecký
82' Brandner
89' Brandner
66' Maksić
86' Helísek
74' Havel
Sestavy
Buček – Cihlář (63. Harmon), Avdič, Maksič, Helísek – Šmehyl (46. Kuffour), Machalík, Conner, Mudra, Kunca – Beganovič (77. Teplý).
Na lavičce: Koukal, Cuković, Dramé
Trenér: František Šturma
Staněk – Kladrubský, Havel, Novák, Helešic – Javorek, Čavoš – Grajciar (85. Wermke), Martan (88. Řezáč), Táborský (61. Brandner) – Ledecký.
Na lavičce: Křížek, Fišl, Havelka, Šplíchal
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Matějček – Vlasjuk, Dohnálek • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 620

Komentář

České Budějovice si vypracovaly první šanci už po dvou minutách, Buček se musel pořádně natáhnout, aby nebezpečnou střelu z pravé strany vyrazil. Za domácí to zkoušel Kunca, ale jeho ránu po zemi Staněk bez problémů pokryl, to ve 12. minutě byl stejný hráč více nebezpečný, když po jeho teči balón proletěl jen těsně vedle levé tyče. A vyplnilo se známé nedáš - dostaneš, o dvě minuty později dostal Ladislav Martan míč přesně na hlavu a zblízka zamířil do znojemské brány.

A hosté hrozili dál, Grajciarův pokus z přímého kopu vyrazil Buček v poslední chvíli, na druhé straně střílel nebezpečně Mudra, avšak mimo tři tyče. Na další šance se čekalo až do poslední desetiminutovky první půle. Nejprve Kunca nechal hlavičkovým pokusem zblízka vyniknout jen Staňka, na jihočeské straně pálil Javorek, jenž těsně minul levou tyč.

Do druhé půle vstoupili lépe hostující hráči, Ledecký v dobré šanci minul bližší tyč, jeho spoluhráč Javorek měl v 56. minutě před sebou dost volného prostoru, ovšem svoji ránu namířil jen na střed brány, kde stál připravený Buček. O deset minut později se už skóre měnilo, po odpískaném faulu rozehráli Jihočeši přímý kop, ze kterého se prosadil Jiří Kladrubský, jenž obloučkem přes zeď zamířil přesně k pravé tyči.

V další šanci trefil Brandner tyč a Čavoš z dorážky přestřelil. I tak následoval třetí gól v síti Znojma, v 77. minutě se David Ledecký vyhnul ofsajdu a v samostatném úniku překonal vyběhnutého gólmana hezkým obloučkem. A aby toho nebylo málo, o čtyři minuty později Patrik Brandner využil otevřené obrany soupeře a osamocen před Bučkem po pěkné kličce zavedl míč do zcela prázdné brány.

Poté se přeci jen prosadili i domácí hráči, nejprve v 84. minutě zamířil Jakub Teplý prudkou střelou ke vzdálenější tyči, o tři minuty později si po rohovém kopu vyskočil na míč Filip Maksič a hlavou jej uklidil na pravou stranu, kde byl odkrytý prostor. Gólové hody tím ale neskončily, minutu před koncem základní hrací doby zapomněla domácí obrana opět na Patrika Brandnera, jenž překonal Bučka popáté. České Budějovice tak vyhrály ve Znojmě vysoko 5:2.