02.05.2019 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Dubnovými vítězi Karel Kroupa a Aleš Křeček

Foto: fnliga.cz
Praha – Prostějovský nováček má pět kol před koncem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY šestibodový náskok na záchranu. Lví podíl na tom má také "nestárnoucí" kapitán Karel Kroupa, jenž v dubnu vsítil hned čtyři důležité branky, které dopomohly jeho celku ke třem vítězstvím. Dařilo se také Ústí nad Labem, které pod vedením Aleše Křečka stáhlo pětibodovou ztrátu na barážové pozice a je tak ve hře o postup mezi českou fotbalovou elitu.

Hráč měsíce: Karel Kroupa (1.SK Prostějov)

V devětatřiceti letech dává jako správný kapitán důležité branky a táhne prostějovského nováčka čím dál blíže k záchraně. Řeč je o velezkušeném útočníkovi Karlu Kroupovi, který se během dubna prosadil hned čtyřikrát. Hanáci díky jeho zásahům zvítězili ve všech třech domácích utkáních a drží si momentálně šestibodový náskok na první sestupovou příčku.

Hned dvěma góly se zkraje měsíce podílel brněnský rodák na demolici Znojma, které Prostějovští vyprovodili domů debaklem 5:1. Další důležitou trefu přidal Kroupa o deset dní později, kdy zavěsil do sítě Sokolova (2:1). Stejným výsledkem pak naposledy přehráli Moravané rovněž Táborsko, skóre přitom otevřel aktivní Kroupa už ve 12. minutě.

Dubnové výsledky Prostějova:

21. kolo: 1.SK Prostějov – 1.SC Znojmo FK 5:1
22. kolo: FK Ústí nad Labem – 1.SK Prostějov 2:1
23. kolo: 1.SK Prostějov – FK Baník Sokolov 2:1
24. kolo: FK Pardubice – 1.SK Prostějov 2:1
25. kolo: 1.SK Prostějov – FC MAS Táborsko 2:1

Nadcházející program Prostějova:

26. kolo: MFK Vítkovice – 1.SK Prostějov
27. kolo: 1.SK Prostějov – FC Vysočina Jihlava
28. kolo: FK Varnsdorf – 1.SK Prostějov

Trenér měsíce: Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem)

Povedený měsíc mají za sebou v Ústí nad Labem. Arma sice podlehla v první dubnový den českobudějovickému suverénovi soutěže těsně 0:1, v dalších pěti střetnutích už ale dokázala bodovat. Celkově pak Severočeši stáhli během dubna pětibodové manko na barážové pozice a aktuálně již mají stejně bodů jako třetí Hradec Králové. Ústí tak pod vedením kouče Aleše Křečka reálně bojuje o postup mezi českou elitu.

Kromě zmíněné porážky s Dynamem se podařilo svěřencům sedmačtyřicetiletého trenéra zvítězit ve všech dalších domácích střetnutích, když postupně vyzráli na Prostějov (2:1), Znojmo (2:1) a naposledy i na Pardubice (3:1). Z venkovních utkání vydolovala Arma dva body, když remizovala jak na půdě silného Brna (0:0), tak i s nevyzpytatelnými Vítkovicemi (1:1).

Dubnové výsledky Ústí nad Labem:

20. kolo: FK Ústí nad Labem – SK Dynamo České Budějovice 0:1
21. kolo: FC Zbrojovka Brno – FK Ústí nad Labem 0:0
22. kolo: FK Ústí nad Labem – 1.SK Prostějov 2:1
23. kolo: FK Ústí nad Labem – 1.SC Znojmo FK 2:1
24. kolo: MFK Vítkovice – FK Ústí nad Labem 1:1
25. kolo: FK Ústí nad Labem – FK Pardubice 3:1

Nadcházející program Ústí nad Labem:

26. kolo: FC MAS Táborsko – FK Ústí nad Labem
27. kolo: FK Ústí nad Labem – FK Varnsdorf
28. kolo: FC Hradec Králové – FK Ústí nad Labem