03.05.2019 | Radek Štohl | Zápas

Jihlava doma snadno porazila Žižkov, Pražané hráli skoro celý zápas v deseti

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Vysočiny ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili doma nad Žižkovem hladce 4:1. O celém utkání rozhodlo úvodních dvacet minut. Nejdříve hostující Frizoni dostal červenou kartu a oslabenému soupeři Jihlava dala tři rychlé branky díky dvěma zásahům Klobásy a příspěvku Zoubeleho. Ve druhém poločase došlo pouze k úpravě skóre, když druhou branku přidal Zoubele a za hosty se trefil Bazal.
5' Zoubele
8' Klobása
18' Klobása
62' Zoubele
61' Bazal
86' Jawo
1' Frizoni
85' Žežulka
Sestavy
Vejmola – Petr, Tijani, Chlumecký, F. Novotný (72. Šefčík) – Šulc, Vaculík (62. Machuča) – Javůrek, Klobása (33. Jawo), Zoubele – Jiří Klíma.
Na lavičce: Veselý, Pavlík, Vedral, Šumský
Trenér: Radim Kučera
P. Soukup – Tusjak, Šimek, Žežulka, Muleme – Frizoni – Urbanec, Súkenník (76. Batioja), Rothe – Hejný (67. Mashike Sukisa), Kubala (26. Bazal).
Na lavičce: Hrubeš, Stříž, Šustr, Auer
Trenér: Miloš Sazima
Rozhodčí: Hocek – Blažej, Kříž • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1049

Komentář

Utkání výrazně ovlivnila první minuta. Jiří Klíma se hnal na bránu hostujícího týmu, za hranicí pravidel ho však zastavil Bernardo Frizoni, který okamžitě uviděl červenou kartu. A domácí trestali rychle. Již po pěti minutách skóre zápasu otevřel Lukáš Zoubele, zkušený fotbalista přehodil brankáře Soukupa. Jihlava početní výhodu využila také v deváté minutě, kdy autor prvního gólu ve vápně přihrál Stanislavu Klobásovi, který hostujícímu brankáři nedal žádnou šanci.

Favorit zápasu byl při chuti, což potvrdil také v osmnácté minutě. Filip Novotný zleva odcentroval do vápna Žižkova a Stanislav Klobása svou druhou brankou v zápase navýšil na 3:0. Po dvaceti minutách to mohlo být pro hosty ještě krutější, Zoubele však ztroskotal na Pavlu Soukupovi. Domácí hráči byli při chuti, na soupeře vyvíjeli velký nátlak, do konce poločasu se však již neprosadili. Za zmínku tak stála jen předčasná střídání na každé straně.

Hosté se ve druhé půli trochu osmělili a odměnou jim byla branka po hodině hry. Josef Bazal se pokusil o střelu z dálky, Vejmola na jeho pokus nedokázal zareagovat. Jihlava si však vzala tříbrankové vedení zpátky. Lukáš Zoubele se dostal do vápna, kde nebyl hlídaný, čehož využil střelou za záda Soukupa.

Domácí Vysočina pokračovala v tlaku a v devětašedesáté minutě mohla vést již 5:1, dvojice Lamin Jawo, Jiří Klíma však akci dva na jednoho nedotáhla do zdárného konce, Jawo se prezentoval pouze střelou do levé tyče soupeřovy brány. Diváci ve zbytku duelu již branku neviděli, Jihlava se tak výrazně přiblížila postupu do baráže o FORTUNA:LIGU. Naopak Žižkov se po páteční prohře nedokázal vymotat ze sestupových pásem.