04.05.2019 | David Klier | Zápas

Znojemské trápení pokračuje. Jihomoravané padli v Pardubicích a na výhru čekají šest zápasů

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Pardubice v televizním utkání 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazily na domácím hřišti Znojmo 3:1 a prohloubily jeho krizi. Jihomoravský celek nevyhrál už šest zápasů, přičemž si připsal čtvrtou prohru v řadě. Znojmo na vedoucí gól domácích zareagovalo vyrovnávací trefou, ovšem na další góly Petráně a Mužíka už odpověď nenašlo.
9' Toml
30' Petráň (pen)
74' Mužík
20' Šmehyl
39' Šejvl
45' Conner
Sestavy
Letáček – Prosek, Piroch, Šejvl, Toml – Jeřábek – Lee (65. Mužík), Solil, Tischler, Fousek (73. Sokol) – Petráň (77. Černý).
Na lavičce: Šmíd, Zukal, Kovář
Trenér: Jaroslav Novotný
Buček – Cihlář (59. Kuffour), Cukovič, Maksič (33. Beganovič), Helísek – Dramé, Conner – Kunca (77. Teplý), Machalík, Mudra – Šmehyl.
Na lavičce: Koukal, Chereda, Harmon
Trenér: František Šturma
Rozhodčí: Cieslar – Fišer, Mojžíš • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 648

Komentář

Domácí zažili povedený vstup do utkání, když se už v 9. minutě střelecky prosadili. Po rohu Fouska a vyražené hlavičce Pirocha se k dorážce dostal Martin Toml, který poslal Pardubice do vedení. Toml v utkání nastoupil na pozici levého obránce, kde zastoupil vykartovaného Čelůstku.

Vedení ale Pardubicím vydrželo jen jedenáct minut. Po přihrávce Pirocha totiž mladý brankář Pardubic Letáček nedokázal zkrotit míč, a nabídl tak gól jako na zlatém podnose Šimonu Šmehylovi, který s klidem vyrovnal.

Vzít si vedení zpět mohli domácí ve 24. minutě, kdy se u postranní čáry uvolnil Fousek a poté vyslal centr na zadní tyč, kde byl nikým nebráněný Petráň. Domácí ostrostřelec však zaváhal a ve stoprocentní šanci míč jen tečoval vedle tyče.

Petráň své zaváhání odčinil o šest minut později. Po náběhu za obranu se s míčem dostal do pokutového území, kde následně přihrával pod sebe a trefil jen ruku Maksiče. Rozhodčí nařídil pokutový kop a právě Michal Petráň míč uklidil přesně k levé tyči ze svého pohledu, a vrátil tak vedení na stranu domácích.

Po změně stran měl první šanci v 69. minutě znovu Petráň. Tentokrát po centru Mužíka zakončoval z otočky, brankář Buček jeho pokus vykopl.

Domácí se tedy mohli potřetí radovat až o pět minut později. Znovu u toho byl Petráň, který zatáhl míč k brankové čáře a přihrál Solilovi. Ten nejprve levačkou nastřelil tyč, k dorážce se ale dostal Ladislav Mužík, který svým druhým gólem sezóny upravil na konečných 3:1.

Ve zbylé čtvrthodině se Znojmo marně snažilo s utkáním něco udělat, na pardubického brankáře Letáčka totiž v celé druhé půli neletěla ani jedna střela. Pardubice prodloužily svou domácí neporazitelnost a porazily Znojmo 3:1.