04.05.2019 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim i přes převahu smutní, po obratu bodoval naplno Třinec, který se přiblížil záchraně

Foto: Karel Dvořák
Chrudim – Zachraňující se nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Chrudimi na výhru 4:3 nad druhou Jihlavou nenavázal a v 26. kole doma padl s Třincem. Domácí přitom vedli, ovšem ještě v průběhu prvního poločasu Třinec zápas otočil a vyhrál na východě Čech 2:1. Situace pro Chrudim se vůbec nezměnila, dál bude muset bojovat o druholigovou příslušnost, zatímco Třinečtí se díky této výhře posunuli do klidnějšího středu tabulky.
18' Froněk
25' Arroyo
37' Dedič
33' Dostálek
84' Drahoš
90' Drahoš
30' Šuľa
90' Adamuška
Sestavy
Zíma – Řezníček, Drahoš, Vencl, Hlavsa – Sixta, Kesner (89. Krčál) – Dostálek (65. Ujec), Rybička, Froněk – Vašulín (80. Sulík).
Na lavičce: Mrázek, Mastík, Čáp, Langr
Trenér: Pavel Matějka
Adamuška – Kušnír, Janošík (81. Buchvaldek), Bedecs, Šuľa – Ilko (89. Gáč), Weber, Vaněk, Janoščín – Dedič, Arroyo (65. Omasta).
Na lavičce: Paleček, Demjan, Hapal, Schwendt
Trenér: Tomáš Jakus
Rozhodčí: Adámková – Kotalík, Pečenka • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1090

Komentář

Záchranářský souboj Chrudimi s Třincem přinesl zpočátku opatrný fotbal, který rozčísla až povedená chrudimská akce v osmnácté minutě. Nákop Sixty za obranu rozběhl po levé straně Tomáše Froňka, který po šikovné kličce do středu hřiště po zemi prostřelil bezmocného brankáře Adamušku přesně k tyči. V tu chvíli to s domácím výběrem vypadalo skvěle, situace se ale hodně rychle obrátila.

Vývoj zápasu si domácí zkomplikovali sami, brankář Zíma váhal s odkopem příliš dlouho a prakticky tím daroval vyrovnávací branku Luisovi Arroyovi. Pro domácí tým mohlo být ihned veseleji, Drahoš ale hlavou trefil jen břevno třinecké branky. A chvíli nato přišla pro nováčka rána číslo dvě. René Dedič dokonal práci svého spoluhráče přesnou střelou, kterou umístil do volné poloviny chrudimské branky.

I přes velké snažení a tlak ve druhém poločase se domácí fotbalisté z vyrovnání neradovali. V největší příležitosti se ocitlo duo Kesner – Sixta, které se snažilo na malém vápně dotlačit volný míč za brankáře Adamušku, jejich snaha ale vyslyšena nebyla. Chrudimský neúspěch byl podtržen v samotném závěru, kdy stoper Drahoš po nepřesném odkopu musel soupeře faulovat a od rozhodčí Adámkové byl okamžitě vyloučen.

Chrudimští nakonec prohráli s Třincem 1:2 a znehodnotili tím vítězství proti Jihlavě, soupeř z města oceli se naopak velmi přiblížil k záchraně.

Ohlasy trenérů

Pavel Jirousek (MFK Chrudim): „Utkání jsme vnímali jako důležité, chtěli jsme ho vyhrát. Po vydařeném zápase s Jihlavou jsme se hráčům snažili připomínat pokoru a pracovitost. Věděli jsme, že to bude zcela jiné utkání, soupeř je houževnatý a hraje na brejky, k čemuž má velmi rychlé hráče. Zápas šel za námi, měli jsme ho pod kontrolou, jenže situace u gólu na 1:1 ho zcela otočila. Nikoho lynčovat nebudeme. Byli jsme poté zaražení, Třinec hrál trpělivě, ve finální fázi jsme hráli ve stresu, a proto jsme řadu věcí nevyřešili dle mých představ. Jsme smutní, byl to podobný zápas jako proti Vítkovicím, kde jsme hráli, hráli, hráli a nakonec prohráli. Soupeři gratuluji.“

Tomáš Jakus (FK Fotbal Třinec): „Viděli jsme Chrudim v televizním utkání s Jihlavou a měli jsme právem obavy z jejich ofenzívy, která je, ač mladá, tak velmi kvalitní. První branka nás srazila do kolen, paradoxně nás zpět na nohy vrátila hrubka domácího gólmana. Kdyby k ní nedošlo, tak bychom měli v průběhu zápasu zřejmě velký problém. Přidali jsme i druhou branku, po půli jsme chtěli zalézt, protože i bod jsme v naší situaci brali. Závěr zápasu byl trochu hektický, oba týmy měly šance, ale uhráli jsme to a jsme šťastní. Chrudimi přeji záchranu, je to sympatické mužstvo s pěkným stadionem a zázemím, takže věřím, že se příští sezonu budeme zase potkávat.“