05.05.2019 | Pavlína Kočová | Zápas

Ústí otočilo zápas a drží krok v boji o baráž, Táborsko zůstává na sestupové příčce

Foto: fkusti.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY získali vedení díky gólu na začátku druhého poločasu. Jenže pak Jihočeši inkasovali dvakrát během pěti minut a Ústí se radovalo z obratu v utkání. V 78. minutě navíc přidalo gól na 3:1 a domácí už jen v závěru snížili. Zatímco Arma tak stále bojuje o účast v baráži, Táborsko je stále na sestupové pozici.
51' Musiol
90' Musiol
61' Procházka
66' Strada
78' Procházka
2' Pilík
39' Kučera
41' Bílek
48' Brak
60' Janso
Sestavy
Šiman – Šandera, Březina, Navrátil (46. Klusák), Hasil – M. Kučera, Valenta (72. Gebert) – Ad. Čermák, P. Pilík (78. Vandas), Pfeifer – Musiol.
Na lavičce: Zadražil, Ngimbi, Berešík, Kopřiva
Trenér: Karel Musil
Tvrdoň – Janso, Brak, Pimpara, Krátký (58. Richter), M. Bílek – Miskovič (58. Procházka), Prošek, Strada, Valenta – Matějka (85. Šup).
Na lavičce: Lindr, Dvořák, Nágl, Šimeček
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Zelinka – Paták, Vodrážka • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 680

Komentář

Táborsko vstoupilo do utkání velmi aktivně. Domácí se tlačili dopředu, byli nebezpeční a dostávali se do zakončení. V prvním poločase domácí zahrávali sedm rohových kopů, ale branky se nedočkali. Hosté spoléhali na rychlé brejky, ale ani jeden jim nevyšel podle představ a do kabin tak oba celky odcházely za stavu 0:0.

Také na začátku druhého poločasu byli domácí lepším týmem a v 51. minutě se konečně dočkali vedoucí branky. Na konci akce byl Zbyněk Musiol a Táborsko šlo do vedení 1:0. Jenže pak hosté zabrali a začali na trávníku úřadovat. Nejdříve v 61. minutě vyrovnal Daniel Procházka – 1:1. O pět minut později se Marek Strada dostal do zakončení a nezaváhal, takže Ústí nad Labem rázem vedlo 2:1.

To ze strany hostů nebylo vše. V 78. minutě byl na konci rychlé akce Daniel Procházka, který si v zakončení věděl rady, vstřelil svou druhou branku v utkání a severočeský celek vedl 3:1. Domácí v závěru chtěli s nepříznivým výsledkem něco udělat a podařilo se jim vstřelit kontaktní branku. V nastaveném čase se totiž prosadil Zbyněk Musiol – 2:3. Více už ale domácí nestihli, protože po této brance hlavní rozhodčí duel okamžitě ukončil a Táborsko tak v boji o záchranu ztratilo velmi důležité tři body.