08.05.2019 | Petr Frömel | Zápas

Záchranářskou přestřelku Znojma s Táborskem zvládli lépe hosté

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Znojmo – Hned pět branek bylo k vidění v utkání 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Znojmem a Táborskem. Souboj dvou celků ohrožených sestupem zvládli lépe hosté, kteří se po výhře 3:2 na svého soupeře bodově dotáhli a jsou za ním na předposlední pozici už jen vinou horšího skóre.
59' Harmon
85' Cuković
3' Kopřiva
50' Valenta
67' Hasil
47' Conner
58' Kunca
77' Šmehyl
49' Valenta
Sestavy
Buček – Cihlář, Avdić (17. Conner), Cuković, Helísek – Dramé, Machalík, Mudra, Šmehyl, Kunca (63. Beganović) – Teplý (56. Harmon).
Na lavičce: Koukal, Maksić, Hlůže, Kuffour
Trenér: František Šturma
Šiman – Navrátil, Hasil, Březina, Šandera – Valenta (90+3. Zárybnický), P. Pilík (82. Vandas), Pfeifer (90+1. Berešík), Ad. Čermák, Kopřiva – Musiol.
Na lavičce: Němeček, Ngimbi, Gebert
Trenér: Karel Musil
Rozhodčí: Franěk – Blažej, Hock • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 515

Komentář

Skóre se měnilo už ve 3. minutě. Jakub Kopřiva napřáhl z dálky a míč se odrazil od levé tyče do brány. Domácí byli z rychle inkasované branky hodně zaskočeni, čehož soupeř využíval k dalším útokům. Pfeifer ve velmi dobré šanci dlouho váhal se střelou a ve finále pálil jen do obránce. V další možnosti zasáhl Čermák míč hodně mizerně a Bučka tak příliš neohrozil. 

První střelecký pokus na domácí straně si připsal Machalík, který z velké vzdálenosti mířil mimo tři tyče. O chvíli později měl na kopačce vyrovnání Kunca, jenž tváří tvář gólmanovi nechal vyniknout pouze vyběhnutého Šimana. Po půl hodině hry vznikla před bránou Táborska velká skrumáž, ze které střílel Teplý a zřejmě by skóroval, kdyby netrefil bránícího soupeře. Do konce poločasu stála za zmínku ještě bomba z voleje v podání Kopřivy, jež svůj cíl nenašla.

Pět minut po začátku druhého poločasu se stav měnil podruhé. Znojmo zaspalo v obraně, čehož využil Jiří Valenta, jenž tečoval přihrávku z levé strany do poloodkryté brány. 

Domácí kouč následně sáhl ke střídání a vyplatilo se. Nový muž na hřišti Van-Dave Harmon si po necelé hodině hry zpracoval na hranici pokutového území balón a zamířil přesně k bližší tyči. 

Avšak radost domácím dlouho nevydržela. Táborsko opět využilo trhliny v jejich obranných řadách a po standardce se hlavou zblízka prosadil nepokrytý Karel Hasil

Jihomoravský celek to nechtěl vzdát. Machalík střílel z dobrého místa jen nad, na druhé straně zahrozil Musiol, jehož pokus Buček výtečně zneškodnil. V 85. minutě hostující obrana poprvé zaváhala a Znojmo toho využilo, když Igor Cuković hlavičkoval z bezprostřední blízkosti do protipohybu gólmana. 

Domácí si pak v závěru vytvořili velký tlak, který hosté řešili taktickým střídáním a těsné vedení nakonec uhájili.