08.05.2019 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim doma podlehla Třinci 0:3

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Na utkání 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nebudou fotbalisté Vlašimi vzpomínat v dobrém. Blaničtí rytíři v něm schytali před domácím publikem porážku od Třince, který si do Slezska odvezl vítězství 3:0. Branky hostů vsítili Janošík, Weber a Dedič.
bez branek
3' Janošík
59' Weber
66' Dedič
bez karet
bez karet
Sestavy
Bačkovský – Pavlík, Šabanov (67. Skopec), Červak, Mizerák – Plachý (58. Novotný), Fortelný, P. Výborný (46. Janda), Blecha – Fotr, Dao.
Na lavičce: Řehák, Kadlec, Štochl, Selemani
Trenér: Erich Brabec a Vasil Boev
Adamuška – Ilko, Bedecs, Šuľa, Janoščín – Dedič, Janošík (80. Cienciala), R. Vaněk I., Weber – Omasta (71. Buchvaldek), Arroyo (46. Samiec).
Na lavičce: Paleček, Gáč, Kušnír, Demjan
Trenér: Tomáš Jakus
Rozhodčí: Petřík – Fišer, Pfeifer • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 520

Komentář

Středeční zápas nezačal pro vlašimské barvy zrovna ideálně. Už ve 3. minutě se před Bačkovského dostal Martin Janošík, jenž po přihrávce Arroya překonal domácího brankáře. Vlašimští se snažili najít rychlou odpověď na zásah hostů. Hned v páté minutě se hnal sám na branku Dao, ale míč dokázal dostat dříve pod kontrolu Adamuška. Další šanci vlašimských barev měl na kopačce Oskar Fotr, ale domácí kanonýr svou dělovku neumístil mezi tři tyče.

Domácí byli i v dalším průběhu prvního poločasu aktivnější, ale Fortelného ránu zablokovali obránci a před Fotrem míč opět získal vyběhnuvší Adamuška. Hostující brankář byl úspěšný i proti Plachému, který se snažil dostihnout přihrávku a vystřelit. I hosté se mohli dočkat úspěchu, ale Janoščín z úhlu neuspěl a Bačkovský si připsal dobrý zákrok. 

Pokud někdo po přestávce doufal v úžasnou stíhací jízdu, mohl si zpočátku myslet, že se domácím povede vyrovnat, popřípadě zápas otočit. Ovšem dva rohové kopy Vlašimi nevyšly podle představ, a tak mohli hrát zase hosté. 

Díky nedůrazu domácích se do šance dostal Tomáš Weber a svým gólem navýšil náskok Třince. Domácí se snažili o rychlou odpověď, ale střídající Novotný na zadní tyči těsně nedosáhl na míč. 

Vlašim tato zahozená šance opět mrzela, když špatnou rozehrávku vystihl Janošík a okolo vyběhnuvšího Bačkovského přihrál na Reného Dediče, který střelou do prázdné branky rozhodl o vítězi zápasu.

Vlašimští hráči se nadále snažili alespoň korigovat výsledek, ale Novotného akce gólem neskončila a Skopcova rána se nevešla mimo tři tyče. Utkání tedy skončilo porážkou Vlašimi v poměru 0:3.