08.05.2019 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Atak na třetí příčku nevyšel, Ústí nezvládlo závěr zápasu s Varnsdorfem

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Tečku udělalo za 27. kolem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY střetnutí mezi Ústím nad Labem a Varnsdorfem. Arma se mohla v případě vítězství posunout na třetí příčku tabulky, která zajišťuje účast v baráži o postup do nejvyšší soutěže, roli favorita ale nesplnila, když na domácí půdě prohrála 0:2. O osudu duelu rozhodly až závěrečné minuty, kdy se v 87. minutě trefil Barac a v první minutě nastavení jistil tříbodový export do Varnsdorfu Schön.
bez branek
87' Barac
90' Schön
bez karet
41' Kodeš
Sestavy
Lindr – Strada, Brak, Pimpara, Šimeček – M. Bílek (64. Miskovič), J. Peterka – Prošek, D. Richter (77. Krátký), D. Procházka – Šup (61. Matějka).
Na lavičce: Tvrdoň, Dvořák, Janso, Valenta
Trenér: Aleš Křeček
Porcal – Zbrožek, Kouřil, M. Kubista, Heppner – Kodeš, Bláha – Rudnytskyy, Kocourek (74. Schön), Rudzan (81. Barac) – Dordić (67. Ondráček).
Na lavičce: Samoel, Novák, Zezula, Richter
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Hanousek – Kříž, Novák M. • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1371

Komentář

V první šanci utkání se zjevil v desáté minutě Daniel Richter, jenž stál tváří v tvář před Radkem Porcalem. Akci ale domácím přerušil zdvižený praporek asistenta sudího pro ofsajd. Za tři minuty se do brankové příležitosti dostali pro změnu hosté, Ondřej Rudzan nastřelil z levé strany bližší tyč.

Aktivní byly oba celky i nadále, ve 29. minutě přibližně z třiceti metrů Daniel Richter jen těsně minul – ležící brankář hostů by byl bez šance. O pět minut později se ke střele z dálky odhodlal také Vojtěch Brak, jehož jedovku mířící pod břevno lapil do rukavic gólman Varnsdorfu. Do přestávky se již nic významného neudálo, a tak po první půli platil bezbrankový stav.

Po změně stran v 52. minutě trefil Daniel Procházka z dobré střelecké pozice boční síť, následně obě mužstva přišla se změnami v sestavě. V 83. minutě centroval Michal Šimeček do velkého vápna a podle domácích trefil ruku protihráče. Fotbalisté Army se dožadovali penalty, Karel Hanousek byl ale nekompromisní a nechal pokračovat ve hře.

Šťastnější ruku se střídáním měl David Oulehla, když v posledním vynuceném střídání kvůli zranění aktivního Ondřeje Rudzana poslal na trávník Jakuba Barace. A nebyl to nikdo jiný než poslední jmenovaný, jenž se odvážil ke střele a pokusem o pravou tyč poslal svůj tým v 87. minutě do vedení. Domácí vsadili všechno na útok, což se vymstilo v první minutě nastavení, kdy se do černého trefil další střídající hráč Patrik Schön. Ten šel úplně sám na Jiřího Lindra a na ústeckém gólmanovi si doslova smlsl.

Barážový sen se hráčům Ústí nad Labem hodně vzdálil, před severočeským derby měli vše ve svých rukou. Nyní musí spoléhat na klopýtnutí Brna a vyhrát v neděli v Hradci Králové. Varnsdorf naopak dokázal, že soutěž nechce již jen dohrát, Radek Porcal si navíc připsal čtrnácté čisté konto v letošním ročníku.

Ohlasy trenérů

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): „Chtěl bych pogratulovat soupeři k výsledku. Myslím, že se jednalo o remízový duel a ani jedno mužstvo si nevypracovalo žádnou vyloženou šanci. Soupeř se jednou krásnou střelou dostal do vedení, na což jsme nedokázali reagovat. Možná jsme měli v určitých fázích zápasu větší držení míče, ale Varnsdorf velice dobře bránil. Nebyli jsme v ofenzivě nebezpeční a neměli svou kvalitu. Chtěli jsme vyhrát, klukům nemohu upřít snahu za bojovnost, ale na vítězství jsme neměli. V pozici hlavního trenéra jsem s Varnsdorfem vždy prohrál, je to pro mě neoblíbený a nepříjemný soupeř, přestože jsem tam působil. Brno je podle mě na baráž jasný favorit, ale rvát se budeme dále.“

David Oulehla (FK Varnsdorf): „Řekli jsme si, že v posledních zápasech jsme inkasovali příliš branek, což nebylo podle našich představ. Provedli jsme v sestavě změny. Byli jsme trpělivější, hráli jsme dobře do obrany. V prvním poločase jsme měli hodně nepřesných věcí, ve druhém poločase jsme hru oživili střídáním, dostali jsme se do tahu, do obrany. Po první vstřelené brance jsme hráli do otevřené obrany a přidali druhý gól. V kontextu celého utkání to byl bojovný, vyrovnaný a remízový zápas, ale v závěru jsme byli přesnější. Jakub Barac by šel do hry, i kdyby se Ondřej Rudzan nezranil, ale později. Brno je podle mého názoru zkušené a kvalitní mužstvo a bodový náskok si nenechá ujít, my na sebe brzy vyvinuli zbytečný tlak.“