11.05.2019 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim porazila Vlašim 2:1 a udělala důležitý krok k záchraně

Foto: Karel Dvořák
Chrudim – Ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili fotbalisté Chrudimi na domácím hřišti 2:1. Vedení se jim podařilo získat v prvním poločase. Už v 5. minutě se trefil Kesner, druhou branku přidal později Rybička. Ta se nakonec ukázala jako vítězná, protože v závěru se ještě podařilo snížit hostujícímu Mizerákovi.
5' Kesner
24' Rybička
86' Mizerák
45' Vašulín
90' Čáp
44' Piško
70' Kadlec
90' Pavlík
Sestavy
Mrázek – Řezníček, Vencl, Krčál, Hlavsa – Kesner, Sixta – Dostálek (87. Čáp), Rybička, Froněk (40. Langr) – Vašulín (76. Ujec).
Na lavičce: Zíma, Drahoš, Mastík, Rendla
Trenér: Pavel Matějka
Bačkovský – Pavlík, Piško, Červak, Mil. Kadlec – Skopec – Janda, Blecha (35. Novotný), Selemani (67. Mizerák) – Fotr, Badocha (74. Dao).
Na lavičce: Řehák, Štochl, Fortelný
Trenér: Vasil Boev
Rozhodčí: Dubravský - Dresler, Vodrážka • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 850

Komentář

Chrudimští fotbalisté v domácím prostředí před kamerami České televize v důležitém souboji přivítali Vlašim a k bitvě o záchranu přistoupili velmi zodpovědně. Již v páté minutě po centru z pravé strany nepovedenou střelou Dostálek usměrnil balon na Ondřeje Kesnera, který z penaltového puntíku mířil po zemi přesně. Uragán Chrudimi pokračoval a Východočeši si vypracovali si další množství brankových příležitostí. Druhá gólová radost přišla po pasu Sixty na Petra Rybičku, jenž o tyčku poslal balon do sítě.

Stejný hráč mohl ještě chvilku před poločasem navýšit náskok nováčka, tentokrát však byla branková konstrukce za gólmanem Bačkovským rezolutně proti. Poločasové vedení 2:0 stále drželo celek Vlašimi ve hře. Hosté po přestávce směrem do ofenzívy přidali, herní převaha však dlouho nebyla na skóre vyjádřena. Kontaktní branka přišla po hlavičce Jána Mizeráka, jenž dopravil balon za záda Mrázka po jeho prvotním zákroku.

V posledních minutách se tak v Chrudimi znovu strhlo drama, hosté se výrazně tlačili do šestnáctky a říkali si o vyrovnání. Důležité vedení ale MFK udržel, porazil celek Vlašimi 2:1 a díky zisku třech bodů se o kousek přiblížil k záchraně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY i pro následující ročník. 

Ohlasy trenérů

Pavel Jirousek (trenér MFK Chrudim): „Soupeř hrál pěkný, pohyblivý fotbal, předváděl různé rotace, jenže my si vytvářeli šance a dávali góly. Po pauze samozřejmě nechcete bránit, protože to většinou k ničemu nevede. My jsme si obecně dali za cíl udržet nulu, protože dostáváme moc branek. A zase ji neudrželi. Vlašim hrála po vápno, což nevedlo k šancím, vodila míč a my za ním jen běhali. Po přestávce mi chyběla lepší hra útočníků nebo dostřídání dynamickým hráčem. Sami jsme si zápas zdramatizovali laciným gólem, po kterém následovalo pět minut hrůzy, kdy se může stát coko liv. Chc eme, aby nás fotbal bavil a zároveň bavil i naše fanoušky, ale dnes byly body na prvním místě a vše bylo podřízeno výsledku. Vítězství si nesmírně vážíme.“

Erich Brabec (trenér FC Sellier & Bellot Vlašim): „Už poněkolikáté jsme laxně vstoupili do utkání a byli za to potrestáni. Předvedli jsme individuální chyby, po kterých jsme dostali dvě branky. Ještě s výsledkem šlo něco dělat, ale hráli jsme pěkný fotbal, který však neřeší vůbec nic. Pohledný, uprostřed hřiště, ale v obou šestnáctkách nás domácí suverénně předčili. Ve vápnech se zápasy rozhodují, a proto nás Chrudim zaslouženě porazila.“