11.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Žižkov nezvládl důležitý zápas v Třinci, jeho šance na záchranu jsou jen teoretické

Foto: Karla Kulová (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přijeli fotbalisté Žižkova do Třince s jasným cílem bodovat. Podpořit je se vydali i skalní příznivci. Jenže Žižkov proti soupeři ze středu tabulky nezačal dobře. Už v 6. minutě se trefil Samiec a vedení domácích do poločasu zvýšili Buchvaldek a Dedič. Na konečných 4:0 upravil Janošík.
6' Samiec
29' Buchvaldek
30' Dedič
65' Janošík
bez branek
bez karet
19' Rothe
65' Bazal
72' Žežulka
Sestavy
Adamuška – Ilko, Šuľa, Bedecs, Janoščín – R. Vaněk I., Samiec – Buchvaldek (55. Omasta), Weber (69. Arroyo), Janošík – Dedič (79. Demjan).
Na lavičce: Paleček, Gáč, Kušnír, Schwendt
Trenér: Tomáš Jakus
P. Soukup – Antl (42. Žežulka), Šimek, Rothe, Muleme – Urbanec, Súkenník (39. Bazal), Kubala (63. Hejný), Frizoni, Tusjak – Mashike Sukisa.
Na lavičce: Hrubeš, Burda, Quintero Batioja, Vrána
Rozhodčí: Matějček - Flimmel, Poživil • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 468

Komentář

Žižkov se k první střele dostal už po čtyřech minutách, Mashikeho rána byla nepřesná. Naopak na druhé straně domácí udeřili z první pořádné šance. Martin Samiec si udělal prostor těsně za hranicí šestnáctky a parádní dělovkou zamířil přesně do pravého horního rohu!

Pražané mohli srovnat po pěkném centru Urbance z přímého kopu. Na zadní tyč si naběhl úplně osamocený Frizoni, avšak zblízka hlavou trestuhodně minul třineckou branku. Slezané znovu trestali, po rychlé akci na levé straně se dostal balon do pokutového území k volnému Lukáši Buchvaldkovi, jenž zblízka přeloboval padajícího Soukupa.

V následující minutě to bylo už 3:0 pro Třinec. Weber totiž nádherným pasem našel rozběhnutého Reného Dediče, toho marně stíhali dva hostující obránci. Domácí útočník měl dostatečnou rychlost a z levé strany propálil žižkovského gólmana. Slezané si vypracovali do konce poločasu ještě jednu tutovku. Janošík dostal pas na pravou stranu vápna, ještě našel lépe postaveného Ilka, jenže ten ranou z první z malého vápna netrefil branku.

Žižkov se ještě vzdávat nechtěl a snížit mohl Luboš Tusjak, napřáhl k ráně z dvaceti metrů, Adamuška se natahoval marně, ale balon skončil těsně nad břevnem. Naděje hostů definitivně pohřbil čtvrtou trefou Martin Janošík. Pražané nechali další okénko v obraně a zapomněli na třineckého záložníka, který tvrdou střelou nedal Soukupovi šanci.

Hosté bojovali alespoň o čestný úspěch, avšak své příležitosti neproměňovali. Po Mashikeho centru srazil Adamuška míč k Bazalovi, od něj šel balon jen nad břevno. O chvíli později spálil další šanci Urbanec, jeho ránu z pravé strany domácí brankář vyrazil, dorážejícího Žežulku už Slezané zablokovali. Poslední tutovku měl v závěru Třinec.

Arroyo si naběhl za defenzivu, ovšem z branky proti němu vyběhl včas Soukup a míč kryl i proti dotírajícímu Demjanovi. To ovšem domácí nemuselo vůbec mrzet, jelikož za výhru 4:0 berou všechny tři body a posunuly se minimálně do večera před Vítkovice na osmé místo. Žižkov zůstává poslední a na nesestupovou pozici ztrácí dvě kola před koncem čtyři body.