12.05.2019 | Filip Lefenda | Zápas

Pardubice neudržely v Táboře tříbrankové vedení a odvezly si domů pouze bod

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Tábor – Hodně divoké utkání 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bylo k vidění v Táboře, kam přijely Pardubice. Ty vedly na půdě soupeře po dvaceti minutách už 3:0, přesto si domů odvezly jen bod. Domácí tým stačil ještě do přestávky snížit na rozdíl jediné trefy, dvacet minut před koncem se pak Táborsko radovalo potřetí.
27' Čermák
32' Hasil
70' Musiol
2' Fousek
9' Petráň
20' Šejvl
bez karet
57' Lee
63' Solil
Sestavy
Šiman – Navrátil, Hasil, M. Kučera, Valenta – Musiol, Pfeifer (58. P. Pilík), Březina, Šandera – Ad. Čermák, Kopřiva (79. Ch. Frýdek).
Na lavičce: Zadražil, Ngimbi, Zárybnický, Berešík, Vandas
Trenér: Karel Musil
Letáček – Prosek, Toml, Piroch, T. Čelůstka – Šejvl (46. Mužík), Solil – Lee (58. P. Černý), Jeřábek, A. Fousek – Petráň (77. Tischler).
Na lavičce: Šmíd, Sokol, Zukal, Huf
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Rozhodčí: Hrubeš – Dobrovolný, Váňa • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 627

Komentář

Pardubice šly do vedení již ve 2. minutě, když se po úvodním rohovém kopu prosadil Adam Fousek. Stejná situace navíc vyšla Východočechům jen o sedm minut později znovu, když zužitkovali v trefu i svůj druhý roh. Tentokrát se prosadil Michal Petráň.

Útoky se střídala na obou stranách, na konci první dvacetiminutovky se však potřetí radovaly Pardubice. Svou první brankou v letošním soutěžním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se blýskl Martin Šejvl.

Kdo čekal, že domácí složí zbraně, šeredně se zmýlil. Ve 27. minutě vykřesal pro bílomodré naději Adrian Čermák, na něhož jen o pět minut později navázal po rohovém kopu Karel Hasil.

Do druhé půle tak vstupovalo Táborsko s mankem jediné branky a již úvodní minuty naznačovaly, že domácí touží minimálně po vyrovnání. 

Svou herní převahu korunovali Jihočeši dvacet minut před koncem, kdy se na závěrečných 3:3 trefil Zbyněk Musiol. Táborsko sice bylo posléze i nadále lepším celkem, další branky už ale nepadly.

V tabulce zůstaly Pardubice sedmé. Táborsko se bodově dotáhlo na čtrnácté Znojmo, nadále je však o skóre předposlední.