18.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Žižkov si udržel naději na záchranu, proti Vlašimi rozhodl druhý poločas

Foto: fkmb.cz
Praha - V předposledním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v Seifertově ulici střetl Žižkov s Vlašimí o udržení naděje na záchranu. První poločas branku nenabídl, ale ve druhém Pražané zvítězili díky dvěma trefám. Po vlastní brance hostů se prosadil ještě Frizoni a Viktoria tak do posledního kola hráje o udržení.
51' Mizerák (vl)
56' Frizoni
bez branek
bez karet
54' Janda
83' Fortelný
85' Novotný
86' Štochl
Sestavy
P. Soukup – Tusjak, Rothe, Opluštil, Frizoni – Batioja (90. T. Zeman), Žežulka – Urbanec, Hejný (64. Auer), Bazal – Kubala (79. Mashike Sukisa).
Na lavičce: Hrubeš, Šimek, Stříž, Šustr
Řehák – Pavlík (71. Badocha), J. Štochl, Červak, Mizerák – Skopec – Janda (62. Novotný), Blecha, Fortelný, Kučera (52. Mil. Kadlec) – Fotr.
Na lavičce: Bačkovský, Piško, Plachý, Selemani
Trenér: Vasil Boev
Rozhodčí: Machálek – Vitner, Vaňkát • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 853

Komentář

V prvním poločase si domácí fotbalisté nevytvořili žádnou pořádnou brankovou příležitost. Vlašim byla aktivnější, ale skóre také neotevřela. Adam Kučera si přitom vypracoval dvě velmi dobré šance. Nejprve šikovně prokličkoval žižkovskou obranou a zastavil ho až povedeným zákrokem gólman Soukup. Těsně před přestávkou byl Kučera ještě blíže gólu, když se zjevil osamocený před domácí brankou a už to vypadalo, že se dostane i přes Pavla Soukupa, ten nakonec jeho tutovku dokázal zneškodnit a vytěsnil míč na rohový kop.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce už se domácí fanoušci gólů dočkali, a míče končily v té správné síti pro Žižkov. První branka padla pro hosty velmi smolně. Balon propadl do pokutového území a za Řeháka si ho srazil obránce Jan Mizerák. Hned po pěti minutách už to bylo 2:0 pro Pražany, kteří se prosadili skutečně ukázkově! Bernardo Frizoni si totiž našel míč v pokutovém území v akrobatické poloze a parádními nůžkami prostřelil gólmana Řeháka!

Hostující brankář musel vzápětí vyběhnout rychle z branky, aby odkopl míč před dotírajícím žižkovským útočníkem. Vlašim už utkání zdramatizovat nedokázala, byla sice aktivnější, ale žádnou větší příležitost si nevypracovala. Viktoria tak bere tři body a stále drží naději na udržení ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE! Je sice stále poslední, avšak před posledním kolem ztrácí pouze bod na Znojmo a Táborsko.