18.05.2019 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo podlehlo Vítkovicím a bude bojovat o záchranu do posledního kola

Foto: scznojmo.cz
Znojmo - Ve 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítalo Znojmo na domácím hřišti Vítkovice. Domácí stále jsou namočení do souboje o záchranu. Cestu za záchranou jim zkomplikovala porážka s Vítkovicemi 0:3, o které ve druhé půli rozhodli Januška, Praus a Bzirský. Přitom ještě za stavu 0:0 neproměnil penaltu domácí Machalík.
bez branek
73' Januška
78' Praus
82' Chvěja
29' Buček
62' Vasiljev
Sestavy
Buček – Cihlář, Cuković, Maksić, Helísek – Machalík, Dramé (76. Harmon), Šmehyl, Kunca – Kuffour (60. Teplý), Beganović.
Na lavičce: Avdič, Chereda, Mudra, Hlůže, Pohanka
Trenér: Leoš Kalvoda
Květon – Praus, Vasiljev, Holiš, Bzirský (89. Leixner) – Chvěja (85. Tilscher), Kaloč, Surzyn, V. Cverna – Mikula, Januška (90. Vrzal).
Na lavičce: Simkanič, Motyčka
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Vojkovský – Podaný, Mojžíš • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 385

Komentář

Znojmo vstoupilo do zápasu aktivněji, ale na první slibnou možnost si museli diváci počkat. Krátce po čtvrt hodině hry nejprve Beganovič z blízka přestřelil bránu, poté střílel těsně mimo Dramé. Za hosty mohl zahrozit Kaloč, avšak proti jeho pokusu nemusel ve finále Buček zasahovat.

O pět minut později rozehrály Vítkovice standardku a tentokrát už domácí gólman práci měl, avšak hlavičku soupeře pokryl bez větších problémů. Mnoho příležitostí v první půli k vidění nebylo, Dramé pálil jen do protihráče a Helísek se Šmehylem mířili mimo tři tyče. Až v závěru poločasu zahrozil Beganovič, jehož zakončení pod břevno si Květoň pohlídal.

Stejný hráč se do šance dostal i v úvodu druhé části, ovšem míč trefil hodně slabě. Po necelé hodině hry si Znojmo vybralo pořádný kus smůly, když Dramé po pěkné výměně se Šmehylem mířil jen do brankové konstrukce, a pět minut na to střelou doprostřed brájny neproměnil pokutový kop Machalík, Helískova následná dorážka se neujala.

Zákonitě musel přijít trest, v 73. minutě se Vítkovice ujaly vedení poté, co Jiří Januška vypálil z dálky přesně k tyči. A o deset minut později to bylo už o tři góly, nejprve v 78. minutě Matěj Praus trefil tyč, od níž se míč odrazil za čáru, a v 82. minutě se Martin Bzirský dokázal uvolnit ve vápně a hlavou překonal Bučka potřetí. Pro domácí to byla studená sprcha, na kterou už neměli čas ani sílu reagovat.