18.05.2019 | David Klier | Zápas

Hradec Králové pouze remizoval ve východočeském derby a ztratil šance na baráž

Foto: fchk.cz
Pardubice - V zápase 29. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY došlo na východočeské derby. Pod pardubickou Vinici přijel Hradec Králové, který stále usiloval o baráž. Proti Pardubicím potřeboval nutně vyhrát, ovšem v zápase branka nepadla a Hradec ztrácí na třetí Brno pět bodů.
bez branek
bez branek
68' Jeřábek
80' Leibl
Sestavy
Letáček – Prosek, Šejvl, Piroch, Toml – Jeřábek – Kovář (71. Sokol), Solil, Tischler, A. Fousek (79. Mužík) – Petráň (90. P. Černý).
Na lavičce: Šmíd, Čelůstka, Zukal, Lee
Trenér: Jaroslav Novotný
Vízek – Finěk (33. Durdević), Martinec, Leibl, Urma – Jukl, Soukeník – Kopečný, Zorvan (83. Kateřiňák), Vlkanova – Šípek (57. W. Da Silva).
Na lavičce: Ottmar, Pokorný, Černý, Mahr
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Nenadál – Caletka, Ratajová • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 1721

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, hosté z Hradce Králové se poté rozkoukali a převzali iniciativu utkání, do žádného většího ohrožení branky se však nedostali.
Nejspíše největší šanci první půle utkání měl na kopačce Daniel Kovář. Ten dostal skvělou průnikovou přihrávku od Emila Tischlera, z poměrně ostrého úhlu však nedokázal zakončit na branku.

Ve druhém poločasu se do velkých šancí dostávali jen fotbalisté Pardubic. V 60. minutě prověřil Adam Fousek z velkého úhlu Patrika Vízka, který se vyznamenal pohotovým zákrokem. V 70. miniutě nastoupil na hřiště Pavel Sokol a ten hned o tři minuty později připravil velkou šanci znovu pro Fouska. Sokol vybojoval míč a přenechal ho právě Adamu Fouskovi, který obešel brankáře a zakončil, jenomže trefil jen boční síť.

Pět minut před koncem byl v akci další nový muž na hřišti, Ladislav Mužík. Ten centrem našel na malém vápně Jiřího Pirocha, který ve velmi dobré pozici přestřelil. Votroci se ve zbylých pěti minutách snažili o vstřelení branky, Letáčka ale nijak výrazně neprověřili. Oba týmy se tedy rozcházejí s bodem a je jasné, že se potkají i v příštím ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, protože už se Hradec nemůže dostat na třetí pozici.