20.05.2019 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Jsem sám zvědav, kolik mi pokladník naúčtuje, smál se po hattricku jihlavský Zoubele

Foto: fcvysocina.cz
Ústí nad Labem – Lukáš Zoubele se dokonale představil v duelu 29. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY před ústeckým publikem, odkud pochází. Hattrickem zajistil plný bodový zisk pro fotbalisty Vysočiny, a přestože se Arma ve druhém poločase dvakrát prosadila, zmohla se pouze na snížení. Třiatřicetiletý útočník zažívá životní sezónu, se dvanácti přesnými zásahy je nejlepším střelcem jihlavského týmu.

Zápas jste rozhodl třemi vstřelenými brankami. Jak jste viděl souboj ze svého pohledu?
V profesionálním fotbale je to určitě poprvé, co jsem vsítil hattrick. Jsem za to rád, ale důležité je, že jsme vyhráli a potvrdili druhé místo. Nyní se můžeme v klidu připravit na baráž, máme nějaké vykartované hráče, v klidu se připravíme. Bylo důležité v Ústí nad Labem jakkoliv bodovat, zbytečně jsme si to zdramatizovali, jinak jsme měli zápas pod kontrolou.

Bylo symbolické, že střelecky nejúspěšnější utkání kariéry jste zažil v Ústí nad Labem, kde jste se narodil?
Mně se proti Armě dařilo již v domácím střetnutí, kdy jsem se prosadil dvakrát. Je to můj oblíbený soupeř, rád proti Ústí nad Labem hraji.

Je to vaše suverénně nejlepší sezóna, jako nejlepší střelec Jihlavy máte letos na kontě dvanáct gólů...
Byl jsem často v kariéře zraněný nebo nemocný, řešil jsem operace. Nepamatuji si ani, kdy jsem odehrál naposledy celou sezónu v kuse. Nyní se cítím silně, to je základ. Mám více síly do zakončení, do útoku a mám volnější pozici dopředu. Mohu se dovolit občas zapomenout, Jiří Klíma za mě zaskočí. Na jaře jsem měl mraky šancí, nepadalo to tam, už jsem to měl v hlavě, ale chce to do baráže potrénovat a zvládnout.

Podle regulí v loňské sezóně byste jako druhý tým postupovali přímo…
Je to škoda, ale taková jsou pravidla a my je respektujeme. Budeme se muset poprat o postup v baráži. Ani nevím, kterého soupeře bych si přál, necháme to osudu.

Co Jihlavu dovedlo na druhé místo?
Měli jsme dobrý start pod Martinem Svědíkem, začalo to šlapat, i když bylo hodně změn. Poté nastala obměna, ale máme silnou kostru. Přišel Radim Kučera, sedlo si to. Tým posílil také Pavel Šulc, jenž má obrovský potenciál, uzdravil se nám Stanislav Klobása. Máme vyrovnaný kádr a druhé místo si podle mě zasloužíme. České Budějovice byly o chloupek lepší, my to uznáváme a gratulujeme jim k postupu.

Jaké jsou podle vás rozdíly mezi kluby z FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY?
Týmy ze spodní části tabulky naší nejvyšší soutěže a celky z horní části naší ligy jsou na tom podobně. Budou rozhodovat detaily, kvalita tam bude. Očekávám vyrovnaná utkání a nedáme soupeři nic zadarmo.

Při střídání v 80. minutě vás i ústečtí fanoušci vyprovodili potleskem. Jak jste to vnímal?
Potěšilo mě to, když jsem zdejší rodák. Byl jsem rád, že mi diváci zatleskali, když jsem odcházel a děkuji jim za to.

Jak prožíváte zápasy proti Ústí nad Labem?
Utkání nijak neprožívám, ale byl jsem rád doma, přišla celá rodina. Jsem rád, že jsme vyhráli a že jsem dal tři góly.

Který gól byl z vašeho pohledu nejhezčí?
Podle mého názoru druhý. Bylo to těžké, zpracování na prsa a střílel jsem v pádu.

Vstřelit jste mohl i čtvrtý gól. Co vás bude hattrick stát?
Často pálím jinam, proto jsem rád za tři branky. Nikdo letos hattrick nedal, nějaká sazba tam ale bude. Jsem sám zvědav, kolik mi pokladník naúčtuje (smích).

84' Matějka
87' Šup (pen)
21' Zoubele
29' Zoubele
41' Zoubele
bez karet
67' Chlumecký
86' Tijani
90' Preisler
Sestavy
Tvrdoň – Strada, Brak, Pimpara, Šimeček – Valenta, M. Bílek – Krátký (60. Drame), D. Richter (46. Šup), D. Procházka (46. Prošek) – Matějka.
Na lavičce: Lindr, Janso, Nágl, Miskovič
Trenér: Aleš Křeček
Vejmola – Tlustý, Tijani, Chlumecký, F. Novotný – Petr, Šulc, Vaculík, Javůrek (70. Preisler) – Zoubele (80. M. Pavlík), Jiří Klíma (75. Jawo).
Na lavičce: Veselý, Vedral, Machuča, Šefčík
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Cihlář – Hrabovský, Kožár • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 576