25.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Ústí zakončilo sezónu jasnou výhrou v Sokolově

Foto: fksokolov.cz
Sokolov - Severočeši zakončili sezónu vítězstvím. Do vedení šli hned v první minutě, skóre otevřel Drame. Nabuzení hosté přidali do závěru poločasu ještě jeden gól. Baník sice po přestávce snížil, ale vzápětí se nechal vyloučit Stropek a Ústí si už náskok pohlídalo, dokonce ho i navýšilo na konečných 5:1. Ústí nad Labem tak končí sezónu na pěkném pátém místě, Sokolov je jedenáctý.
48' Voleský
1' Drame
21' Matějka
52' Strada
59' Nágl (pen)
70' Nágl
30' Mejdr
45' Hlavatý
51' Stropek
35' Brak
Sestavy
Belaň – Mejdr, Stropek, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. – Glaser (C), A. Čihák – Štípek (60. Ruml), Hlavatý (46. Voleský), Kosak (46. Dan. Novák) – Vávra.
Na lavičce: Dvořák I., Beránek, Holek, Liener
Trenér: Vítězslav Hejret
Tvrdoň – Strada, Brak, Pimpara (C), Janso – Valenta, M. Bílek (45. Nágl) – Prošek, D. Richter, Drame (66. Krátký) – Matějka (75. Šup).
Na lavičce: Lindr, Dvořák, Miskovič, Procházka
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Petřík - Batík, Dohnálek • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 490

Komentář

Ústí nad Labem vstoupilo do utkání jako velká voda. Hned první střela na branku v první minutě skončila v síti. Youba Drame napřáhl zpoza pokutového území a překvapil gólmana Belaně. Další akce hned po minutě skončila opět střelou, která rozvlnila síť, tentokrát však pouze z boku. Domácí mohli srovnat po Kosakově centru, jenž si našel Hlavatý. Zamířil k tyči, ale brankář Tvrdoň předvedl výtečný zákrok a udržel Severočechům vedení. A hosté svůj náskok ještě navýšili po rychlém brejku. Lukáš Matějka byl na konci kombinace a vypálil ke vzdálenější tyči mimo dosah Belaně.

Po přestávce se děla jedna zajímavá věc za druhou. Ústí mohlo přidat třetí gól, Valenta si naběhl na centr do šestnáctky, ale jeho jemná teč nenasměrovala míč do sítě. Vzápětí domácí snížili, střídající Patrik Voleský po dvou minutách na hřišti usměrnil Štípkův centr do branky. Avšak naděje Západočechů na bodový zisk se snížily v 51. minutě. Stropek stáhl k zemi unikajícího Matějku a uviděl přímou červenou kartu. Z následného přímého kopu navíc hosté udeřili, Marek Strada zamířil naprosto neomylně k tyči – 1:3.

Ústí nad Labem si o chvíli později navíc vybojovalo možnost pokutového kopu. Balon si postavil Adam Nágl a vystřelil k pravé tyči, zatímco Belaň skákal na druhou stranu. Hosté nepolevili a do závěrečného hvizdu přidali ještě jednu trefu. Byl to opět Adam Nágl, který si naskočil na centr z rohového kopu a překonal domácího brankáře popáté. Sokolov mohl alespoň snížit, skrytou střelu Ondřeje Ševčíka zvládl vyrazil Tvrdoň a neujal se ani únik Voleského, jenž skončil ranou nad branku.