25.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Prostějov v posledním kole slaví výhru z Vlašimi, nováček končí devátý

Foto: 1skprostejov.cz
Vlašim - Nováček soutěže z Prostějova má za sebou úspěšnou sezónu. Udržel se ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a v posledním kole se dokonce vměstnal do elitní desítky, je devátý. Vítězství 1:0 zařídil už v prvním poločase svou trefou Jan Vošahlík. Vlašim po prohře zůstala v tabulce dvanáctá.
bez branek
28' Vošahlík
36' Selemani
77' Zapletal
90' Vošahlík
Sestavy
Bačkovský – Blecha, Dao, Červak (46. Fotr), Mil. Kadlec – Kučera, Mizerák, Plachý (67. Pavlík), Selemani (58. Janda) – Šabanov, J. Štochl.
Na lavičce: Řehák, Piško, Badocha, Výborný
Trenér: Vasil Boev
Mucha – Fládr (70. Šteigl), Janíček, Koudelka, Lutonský (90. Slaninka) – Machynek (38. Pančochář), Pernackyj, Schuster, A. Ševčík – Vošahlík, Zapletal.
Na lavičce: Bréda, Le Giang
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Vojkovský - Lakomý, Mojžíš • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 285

Komentář

Hned první desetiminutovka nabídla po jedné tutovce na obou stranách. Bačkovský čelil samostatnému úniku, který skončil střelou nad branku. Na druhé straně hlavičkoval po rohovém kopu Kadlec a Mucha se musel pořádně natáhnout, nakonec zvládl vytěsnit míč nad břevno. Svou druhou šanci v utkání využil Prostějov. Jan Vošahlík se protlačil přes dva obránce na pravé straně a tvrdou ranou k bližší tyči otevřel skóre.

Hosté mohli navýšit své vedení hned po přestávce, na Bačkovského letěla pumelice z dálky, ale domácí gólman dokázal zasáhnout. Vlašim mohla srovnat po pěkné kombinaci, na jejímž konci byl střílející Červak. Prostějov podržel skvělým zákrokem gólman Mucha. V nastavení ještě mohl stvrdit výhru Hanáků kapitán Janíček, jenž rozehrával přímý kop z dobré pozice, ale zamířil těsně vedle levé tyčky. Prostějov to však mrzet nemuselo, jelikož zvítězil 1:0 a poskočil na pěknou devátou pozici. Vlašim končí sezónu na 12. místě.