25.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Zbrojovka se naladila na baráž o FORTUNA:LIGU výtečně, v Jihlavě zvítězila vysoko 6:1

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava - Dva sousedé v tabulce, kteří už měli jistý postup do baráže o FORTUNA:LIGU, se střetli v posledním kole. Do vedení šlo brzy Brno, domácí sice rychle odpověděli, ale v poločase už vedli hosté 3:1. Zbrojovka se naladila na klíčové zápasy ideálně, jelikož po přestávce nastřílela další tři góly a slavila hladkou výhru 6:1.
38' Šulc
17' Růsek
41' Zikl
43' Přichystal
52' Zikl
71' Bartolomeu
76' Vintr
bez karet
bez karet
Sestavy
Veselý – P. Breda, Vedral, Tlustý (56. M. Pavlík), F. Novotný – Machuča, Šumský – Šefčík, Šulc, Preisler (61. Javůrek) – Jiří Klíma (72. Zoubele).
Na lavičce: Vejmola, Vaculík, Petr
Trenér: Radim Kučera
Floder – Sukup, Jakub Šural, Pavlík, Eismann – Bariš, O. Vintr – Bartolomeu (73. Michal Škoda), Růsek (70. Kříž), Přichystal – Zikl (80. Šumbera).
Na lavičce: Halouska, Kryštůfek, Vraštil, Magera
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Dorušák - Pelikán, Antoníček • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 851

Komentář

Skóre otevřeli hosté po 17 minutách. Bartolomeův centr ze standardní situace si našel na zadní tyči Antonín Růsek a zblízka zakončil neomylně. Ondřej Vintr o chvíli později dostal pas na malé vápno, ale z tutové pozice trestuhodně přestřelil. Vysočina dokázala využít svou první velkou šanci. Pavel Šulc obdržel přihrávku do běhu, prošel přes obránce a z úhlu se štěstím propálil gólmana Flodera.

Ještě do konce poločasu ovšem diváci viděli dvě branky, obě vsítila Zbrojovka. Nejprve Ondřej Vintr rozjel rychlý brejk a ještě našel pasem před prázdnou svatyni Martina Zikla, jenž měl jednoduchou práci. Následně domácí chybovali v obraně a Jakub Přichystal vyrazil do samostatného úniku, zakončil pěkně po zemi k pravé tyči – 1:3.

Brno si druhý poločas pohlídalo a v ofenzivní podívané dále střílelo góly. Martin Zikl se radoval podruhé, když v osobním souboji přetlačil Tlustého a přízemním pokusem propálil domácího gólmana. Pátý gól vsítili hosté po další rychlé akci. Robert Barolomeu si naběhl do pokutového území na pas z pravé strany a z první uklidil balon do sítě. To však ještě nebylo vše. Šestý gól vstřelil Ondřej Vintr, Veselý pouze vyrazil Ziklovu střelu a hostující záložník měl jednoduchou práci.