25.05.2019 | Ondřej Novotný | Zápas

Táborsko v Hradci Králové těsně padlo a s FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU se loučí!

Foto: fchk.cz
Hradec Králové - Jestli chtěli mít Jihočeši jistou záchranu, museli zvítězit. Na půdě Votroků hráli dlouho nerozhodně, ale v závěru inkasovali a po porážce 0:1 padají do ČFL, jelikož Žižkov zvítězil v Chrudimi. Hradec Králové na závěr soutěže zvítězil, ale už před zápasem bylo jasné, že se do baráže o FORTUNA:LIGU nepodívá.
83' Šípek
bez branek
77' Finěk
90' Durděvič
43' Šandera
51' Navrátil
71' Berešík
83' Pilík
Sestavy
Vízek – Kopečný, J. Pokorný (31. Finěk), Martinec, Urma – Jukl, M. Černý (46. Kateřiňák) – Vlkanova, Zorvan (66. W. Da Silva), Durdević – Šípek.
Na lavičce: Ottmar, Soukeník
Trenér: Zdenko Frťala
Šiman – Navrátil (C), Hasil, Březina, Šandera – M. Kučera, Ch. Frýdek (46. P. Pilík), Valenta (60. Berešík), Ad. Čermák – Musiol, Kopřiva (83. Ngimbi).
Na lavičce: Zadražil, Zárybnický, Gebert, Schramhauser
Trenér: Karel Musil
Rozhodčí: Klíma - Paták, Hájek • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 707

Komentář

Utrápená první polovina zápasu toho příliš zajímavého nenabídla. Směrem dopředu byli o trochu viditelnější domácí, kteří však dokázali vymyslet pouze dvě více nebezpečné střely z pravé strany vápna. Ty však nakonec nic pro konečný vývoj skóre neznamenaly, jelikož v pravý čas dokázala ještě přispěchat defenziva Táborska.

O poločase bylo jasné, že vzhledem k vývoji ostatních výsledků, by měli Jihočeši pomýšlet na vítězství, pokud si chtěli odvést z východních Čech záchranu v soutěži. Všechno mohla zmařit nařízená penalta po ruce jednoho z hostů ve svém vápně, hradecký Zorvan však tuto chybu nedokázal potrestat, jelikož jeho pokutový kop umístěn mírně do pravé strany branky dokázal brankář Šiman lapit! Netrvalo dlouho a Votroci mohli udeřit už přímo ze hry, po přihrávce z levé strany na hranici malého vápna se ovšem nedokázal prosadit Durdević, jenž trestuhodně přestřelil branku!

Po ofenzivním nádechu Táborska se nakonec z branky dokázali radovat přeci jenom Hradečtí, a to když z levé strany nahrál do pokutového území Urma na Jakuba Šípka, jenž už se nemohl mýlit! Střelec branky pak ještě vedl nadějný brejk dva na jednoho, který ovšem nedokázal vyřešit dobře. Východočechy to však mrzet nemuselo, hosté si totiž potřebný závěrečný tlak vytvořit nedokázali a po závěrečném hvizdu byly v jejich tvářích vidět hodně trpké pocity. Ty se po pár minutách i potvrdily, Jihočeši totiž na dálku nezvládli souboj o záchranu a soutěž tak z předposledního místa opouštějí!