28.05.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Karviná v barážovém utkání porazila Jihlavu, do odvety půjde s jednogólovým náskokem

Foto: mfkkarvina.cz
Karviná – Karviná vykročila za záchranou prvoligové příslušnosti pravou nohou. V prvním utkání proti Jihlavě doma vyhrála 2:1, když se o góly postarali Guba a Lingr už v průběhu prvního poločasu. Krátce po zahájení druhé půle se podařilo Vysočině zásluhou Klímy snížit na konečných 1:2 z pohledu Jihlavy. Do odvety, která se odehraje v neděli v Jihlavě, půjde tedy s jednogólovým náskokem Karviná.
8' Guba
42' Lingr
53' Klíma
72' Krivák
66' Javůrek
72' Zoubele
88' Vaculík
Sestavy
Pastornický – Čolič, Krivák, Rundič, Záhumenský – Smrž, Budínský (90+1. Faško) – Ba Loua, Lingr, Guba (71. Bukata) – Wágner.
Na lavičce: Ciupa, Putyera, Fokaidis, Suchan, Wala
Trenér: František Straka
Vejmola – Breda, Chlumecký, Tijani, Novotný – Vaculík, Šulc – Petr (90+1. Šefčík), Zoubele, Javůrek (79. Preisler) – Klíma (86. Klobása).
Na lavičce: Veselý, Tlustý, Vedral, Machuča
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Matějček – Blažej, Hock • Diváci: 3456

Komentář

Domácí začali utkání naprosto ideálně, prosadili se po rychlé akci hned v 8. minutě. Budínský našel na levé straně rozběhnutého Dávida Gubu, který z úhlu zakončil vnějším nártem kolem Vejmoly přesně ke vzdálenější tyči.

Iniciativu následně převzala Vysočina a první její šanci měl Zoubele. Ten obdržel pas od Javůrka a placírkou pálil z levé strany jen do připraveného Pastornického. I další příležitost si vypracoval Lukáš Zoubele, hostující záložník se prodral přes defenzivu Karviné a z úhlu zakončoval k bližší tyčce, domácí gólman balon vytěsnil na rohový kop.

Pokračovala ofenzivní podívaná a druhý gól v zápase mohl přidat Guba, prošel přes protihráče a snažil se pálit z úhlu pod břevno, rozvlnil však pouze boční síť. Na druhé straně mohl srovnat Pavel Šulc, jehož průnik středem skončil střelou těsně mimo.

V závěru poločasu se Karviná radovala podruhé. Ba Loua z levé strany přihrál do pokutového území přesně na Gubu, který se neunáhlil a ještě našel lépe postaveného Ondřeje Lingra. Ten už měl jednoduchou pozici a zblízka doklepl balon do branky.

Jihlava se dostala do hry brzy po přestávce. Ba Loua se v pokusu rychlý únik neprosadil a míče se zmocnil Šulc. Následovala pěkná přihrávka na rozběhnutého Jiřího Klímu, jenž si prvního protihráče položil, přes druhého přešel a z levé strany zakončil nad ruce padajícího Pastornického, parádní individuální akce.

Vysočina toužila po vyrovnání, ovšem další Klímův pokus, tentokrát z otočky z pokutového území, mířil jen doprostřed branky. O chvíli později už byl Pastornický překonán podruhé, avšak Zoubeleho dorážka přišla z ofsajdu. Karviná má tak před odvetou výhodnější pozici, ale Jihlava díky gólu na hřišti soupeře jistě není bez šance.