02.06.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Brno v Příbrami neskórovalo a po bezbrankové remíze se udrželi Středočeši

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Po remíze 3:3 z prvního duelu bylo jasné, že Zbrojovka bude muset vsítit na příbramské půdě alespoň jeden gól. Ačkoliv měli ve druhém poločase více ze hry hosté, branku nevstřelili. Příbrami stačila remíza 0:0 na udržení se ve FORTUNA:LIZE. Brno si i příští rok zahraje FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU.
bez branek
bez branek
66' Květ
86' Kočí
37' Šumbera
55' Magera
90' Eismann
Sestavy
Kočí – Nový, Kodr, Tregler, Antwi – Polidar (74. Keita), Květ (69. T. Jablonský), Soldát, Jan Rezek, Matoušek (90+2. Chaluš) – Fantiš.
Na lavičce: Švenger, Skácel, Průcha, Voltr
Trenér: Roman Nádvorník
Floder – Sukup, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (83. Zikl), Bariš, Růsek, Šumbera (78. O. Vintr) – Michal Škoda (30. Přichystal), Magera.
Na lavičce: Halouska, Pavlík, Vraštil, Kříž
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Myška • Diváci: 4852

Komentář

Úvod utkání nabídl velmi opatrnou podívanou bez šancí až do 29. minuty. To napřáhl ke střele z hranice pokutového území Matěj Polidar, Floder se sice natahoval marně, ale nakonec zasahovat nemusel. Balon proskákal těsně vedle jeho levé tyčky.

V závěru poločasu o sobě dvakrát dal vědět Jan Rezek. Nejprve jeho dělovku z přímého kopu Floder s obtížemi vyrazil, následně brněnský gólman musel likvidovat i další dobrou střelu. Domácí kapitán zkoušel přízemní ránu k pravé tyči, avšak ani v tomto případě neuspěl.

Zbrojovka ve druhém poločase zvýšila aktivitu, ale za zmínku stojí pouze pohotový volej Lukáše Magery zpoza šestnáctky. Balon ovšem proplachtil kousek nad břevnem. Brnu poté nepomohli jeho vlastní fanoušci, jelikož naházeli na trávník světlice a duel muset být na pár minut přerušen, hostující kotel se jal uklidňovat i Šimon Šumbera.

V závěru už si celek z moravské metropole žádnou větší příležitost nevypracoval, duel tak skončil remízou 0:0, což znamená jediné. Příbram se udržela ve FORTUNA:LIZE, zatímco Brno se bude muset i příští rok spokojit s FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU.