06.06.2019 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Květnovými vítězi jsou Lukáš Zoubele a Zdeněk Hašek

Foto: fnliga.cz
Praha – Diametrálně odlišné starosti měli v květnu fotbalisté Žižkova a Jihlavy. Zatímco Pražané bojovali pod novým koučem Zdeňkem Haškem do posledního kola o záchranu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, Vysočina si vysloužila možnost zahrát si baráž o postup mezi elitu, k čemuž znatelně přispěl také pětibrankový záložník Lukáš Zoubele. Oba jmenovaní jsou zároveň vítězi ankety Hráč a Trenér měsíce.

Hráč měsíce – Lukáš Zoubele (FC Vysočina Jihlava)

Jihlava zakončila po květnových výsledcích základní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na druhém místě za suverénem z Českých Budějovic a zajistila si tak účast v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Pěti gólovými zásahy se pod tento úspěch podepsal i zkušený třiatřicetiletý záložník Lukáš Zoubele.

Vysočina v pěti květnových utkáních základní části dvakrát zvítězila, dvakrát remizovala a jednou prohrála. Zoubele dal o sobě nejvíce vědět v duelu se Žižkovem (4:1), kdy se prosadil dvakrát, a především v zápase s Ústím nad Labem, kdy hattrickem vystřelil důležité vítězství 3:2.

Jihlava následně v baráži proti Karviné těsně neuspěla a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU tak bude hrát i v příští sezóně.

Květnové výsledky Jihlavy:

26. kolo: FC Vysočina Jihlava – FK Viktoria Žižkov 4:1
27. kolo: 1.SK Prostějov – FC Vysočina Jihlava 1:1
28. kolo: FC Vysočina Jihlava – SK Dynamo České Budějovice 1:1
29. kolo: FK Ústí nad Labem – FC Vysočina Jihlava 2:3
30. kolo: FC Vysočina Jihlava – FC Zbrojovka Brno 1:6
Baráž: MFK Karviná – FC Vysočina Jihlava 2:1, FC Vysočina Jihlava – MFK Karviná 1:1

Trenér měsíce – Zdeněk Hašek (FK Viktoria Žižkov)

Žižkov načal květnový měsíc porážkou v Jihlavě, po níž klubové vedení ukončilo spolupráci s Milošem Sazimou a dohodlo se s novým trenérem Zdeňkem Haškem. Padesátiletý kouč přebíral Viktorii v nezáviděníhodné pozici s jasným cílem – pokusit se o zázrak a dovést tehdy nejhorší celek soutěže k záchraně ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

A to se Haškovi povedlo. Efekt nového trenéra zafungoval již v následujícím kole, kdy Žižkov porazil na domácí půdě Vítkovice. Následně sice vyšli Pražané naprázdno z výjezdu do Třince, kde utrpěli porážku 4:0, poslední dvě kola už ale zvládli bodově naplno. Nejprve Žižkov zdolal pod televizním vysílačem 2:0 Vlašim, následně uspěl i ve veledůležitém duelu na půdě Chrudimi. A právě triumf 2:1 zajistil Haškovým svěřencům účast ve druhé nejvyšší soutěži i pro následující ročník.

Květnové výsledky Žižkova:

26. kolo: FC Vysočina Jihlava – FK Viktoria Žižkov 4:1
27. kolo: FK Viktoria Žižkov – MFK Vítkovice 2:0
28. kolo: FK Fotbal Třinec – FK Viktoria Žižkov 4:0
29. kolo: FK Viktoria Žižkov – FC Sellier & Bellot Vlašim 2:0
30. kolo: MFK Chrudim – FK Viktoria Žižkov 1:2