14.06.2019 | Petr Dejnožka | Aktuální zprávy

Novým trenérem Chrudimi je Jaroslav Veselý

Foto: mfkchrudim.cz
Chrudim – Po konci dlouholetého kouče Chrudimi Pavla Jirouska fanoušci čekali na tento den. Častá otázka, kdo kormidlo převezme, zná svoji odpověď. Na lavičku MFK Chrudim od příštího ročníku usedne Jaroslav Veselý.

Na dlouholetou práci trenéra Pavla Jirouska naváže v Chrudimi Jaroslav Veselý. Mladý kouč, který musel poměrně brzy skončit s hráčskou kariérou vinou zranění, začal trénovat již v osmadvaceti letech. Prošel Letohradem, dorostem a juniorkou Hradce Králové, spolu s bývalým koučem Matějkou vedl i fotbalisty Kolína v České fotbalové lize. Poté si vyzkoušel i pozici asistenta trenéra Ivana Haška u dvou klubů ve Spojených arabských emirátech. Nyní jeho kroky míří na východ Čech.

O složení ostatních členů trenérského štábu bude rozhodnuto v nejbližších dnech. „Dostal jsem od Chrudimi nabídku, vzal jsem si čas na rozmyšlenou a rozhodl jsem se, že výzvu přijmu. Velkou roli v rozhodování hrál i trenér Jirousek, který mě svými argumenty pomohl přesvědčit na nabídku kývnout,“ popsal proces rozhodnutí trenér Jaroslav Veselý. „Nepřišel jsem do Chrudimi dělat revoluci, razantního zásahu není třeba. Chci úspěšně navázat na práci svého předchůdce,“ dodal ohledně svých plánů.

Na straně vedení MFK Chrudim panuje s výběrem Jirouskova nástupce spokojenost. „Jsme rádi, že jsme se dokázali domluvit. Věříme, že sportovní kvality a lidský charakter nového trenéra přinesou našemu fotbalu úspěch," reagoval předseda klubu a sportovní manažer Tomáš Linhart.

Jaroslav Veselý příliš času na rozkoukání nedostane, již v pondělí 17. června startuje pro něj a celý chrudimský tým premiérová letní příprava. „Přípravná fáze bude krátká, za první měsíc se nedá moc stihnout. Prvních čtrnáct dní budeme zkoušet nové hráče, následně kádr uzavřeme a začneme se plně soustředit na vstup do soutěže,“ má jasno Veselý.

Trenérská kariéra:
FK Letohrad (2006-2012), FC Hradec Králové (2012-2014), FK Kolín (2014-2015), Fujairah SC (2016-2017 a 2018-2019), Emirates Club (2017-2018) (oba Spojené arabské emiráty)